Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ЛОПАРЕ-НЕШИЋ-ПОПОВИЋ: У САОБРАЋАЈ ПУШТЕНА САНИРАНА ДИОНИЦА РЕГИОНАЛНОГ ПУТА У...

13 Август, 2020

Вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић  министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић свечано су данас у Пиперима код Лопара пустили у саобраћај дионицу регионалног пута Мачковац-Пипери, на којој је санирано девет клизишта, а за шта је издвојено 400.000 КМ.
 

Нешић је рекао да је извршилац радова било предузеће "Бијељина пут", док је средства у износу од 400.000 КМ обезбиједило предузећа "Путеви Републике Српске".
 

Он каже да су санацијом овог пута грађани овог краја добили модернију у безбједнију саобраћајницу.
 

"Наставићемо да радимо истим темпом и да санирамо сва клизишта у Републици Српској", рекао је Нешић и најавио даљу рехабилитацију пута Требиње-Љубиње, па даље Љубиње према ентитетској линији, као и пут Милићи-Власеница и Добој-Шешлије-Модрича.
 

Када је ријеч о Бијељини и Угљевику, рекао је Нешић, биће урађена пасарела, пут Вршани-Бијељина и обилазница око Угљевика.
 

Он је навео да је предузеће "Путеви Републике Српске" добило позитиван ревизорски извјештај након 11 година, у коме се јасно каже да су сва средства утрошена у складу са законом.
 

Поповић је рекао да у општини Лопаре није добро стање у вези са путном мрежом, као и многим другим инфраструктурним пројектима, те да су у овом подручју неопходна улагања у рехабилитацију путне мреже.
 

Он је рекао да је предузеће "Путеви Републике Српске", уз подршку ресорног министарства, санирало овај пут који је оштећен због клизишта и поплава 2014. године и додатно је оштетио и онако лошу инфраструктуру.
 

Поповић је оцијенио да предузеће "Путеви Републике Српске" реагује тамо гдје је најнеопходније и изналази значајна средстства како би санирало посљедице поплава, те редовно одржавало регионалне и магистралне путеве.
 

"На почетку дионице пута Мачковац-Пипери и даље су постоје посљедице поплава и клизишта из 2014. године и неопходна су додатна улагања да се би грађанима мајевичког краја живот учинио лакшим када је ријеч о комуникацији", рекао је Поповић новинарима.
 

Он је најавио да ће у наредном периоду "Путеви Републике Српске" и Министарство саобраћаја и везе "имати сензибилитета за потребе грађана овог подручја".
 

"Овде је санирано девет клизишта, а највећи и најзахтјевнији је пут Мачковац-Пипери који смо завршили на радост мјештана овог краја", додао је Поповић.
 

Један од иницијатора пројекта санације пута Мачковац-Пипери и доскорашњи замјеник начелника Лопара Срећко Илић захвалио је "Путевима Републике Српске" и ресорном министарству на успјешно завршеном пројекту на радост грађана овог дијела мајевичке општине.
 

"Успостављена је боља путна комуникација мјештана овог краја са центром општине, а што доприноси бољим условима живота", рекао је Илић.

Нешић: Бошњачки политичари заустављају БиХ на европском путу...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

6 Децембар, 2023
Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!