Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

БАЊАЦ: ПОДРШКА КЛУБА ПОСЛАНИКА СТАВУ ПРЕДСЈЕДНИШТВА СТРАНКЕ

25 Јул, 2020

Клуб посланика ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске подржао је став Предсједништва странке да повуче потпис са споразума који је потписан са Асоцијацијом "Ствараоци Српске" и поручио да неће подржати доношење било какве одлуке о овом питању у парламенту Српске све док о овом питању не буде постигнут консензус.

 

Републику Српску нису стварали само чланови удружења "Ствараоци Српске" него сви грађани, посебно они који су животе уградили у темеље Републике Српске, они коју су крварили за њено стварање као и они који су у рововима бранили своје породице и свој народ, истиче шеф Клуба посланика ДНС-а Дарко Бањац.

Клуб посланика ДНС-а сматра да су потписници доведени у заблуду приликом потписивања да постоји подршка за тако нешто од борачке организације.

 

Ствараоци нису само они који су били на политичким функцијама. Разумијемо да су послије одбрамбено-отаџбинског рата многи који су били на тим позицијама као и њихове породице доживјели прогон и шиканирање, да је потребно о томе повести рачуна и да Српска треба да учини све да помогне у финансирању одбране људи који су на хашким оптужницама, наводе из ДНС-а.

 

Посланици ДНС-а сматрају да се мора постићи општи консензус са свим удружењима која представљају породице погинулих бораца, ратних војних инвалида, а посебно борачке организације Републике Српске, саопштено је из ДНС-а.

 

ДНС је повукао потпис са споразума који су парламентарне странке потписале са Асоцијацијом "Ствараоци Српске" док не буде постигнут општи консензус свих који су допринијели стварању Републике Српске.

 

Нешић: Бошњачки политичари заустављају БиХ на европском путу...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

6 Децембар, 2023
Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!