Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ТРНИНИЋ: ОЧЕКУЈЕ СЕ ЗАВРШЕТАК ДРУГЕ ДИОНИЦЕ У ДРУГОЈ ПОЛОВИНИ АВГУСТА

3 Јул, 2018

Пуштање у саобраћај завршне дионице ауто-пута "9. јануар" Бањалука-Прњавор у дужини од 25 километара очекује се у другој половини августа, рекао је данас (02.07.2018.) министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић.

 

Трнинић је током посјете градилишту у Друговићима истакао да радови напредују солидно, да извођач ради квалитетно и пуним интензитетом. 

 

"Све је по плану. Надам се да ћемо крајем августа успјети да поклонимо грађанима Републике Српске једну модерну дионицу ауто-пута која се спаја са већ постојећим ауто-путем према Градишци. Надам се да ћемо паралелно с тим имати и задовољство да распишемо тендер за изградњу моста на Сави након чега ће Република Српска, што се тиче инфраструктуре, изгледати другачије", рекао је он. 

 

Трнинић је подсјетио да ће укупна вриједност ауто-пута "9. јануар", по окончању свих радова, бити око 402 милиона евра. 

 

Ресорни министар је најавио да ће у петак, 6. јула, у Софији бити одржан самит са кинеским партнерима, током којег би требало да буде потписан споразум о изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор у дужини од 42 километра, као и одређени споразуми за ауто-пут Вукосавље-Брчко и наставак изградње Коридора "Пет це". 

 

"То је нешто сасвим позитивно. Задовољство је што радови напредују овим интензитетом и што Република Српска са својим капацитетима, који су релативно мали, успијева овако значајне и скупе инфраструктурне пројекте да успјешно гради", нагласио је Трнинић. 

 

Градилиште у Друговићима посјетио је и директор Јавног предузећа "Ауто-путеви Републике Српске" Душан Топић, који је истакао да су на више од 20 километара завршне дионице постављена два слоја асфалта и да је почело постављање завршног, трећег слоја. 

 

"На преосталих пет километара имамо још завршних радова на изградњи насипа и два објекта - подвожњака у Околици, општина Прњавор, и малог тунела у Поточанима. Осим тога, остају завршни радови на постављању одбојне и заштитне ограде, букобрана, вертикалне, хоризонталне и електронске сигнализације", појаснио је Топић. 

 

Говорећи о систему наплате путарине, Топић је рекао да би систем на цијелом ауто-путу у дужини од 72 километра требало затворити и објединити са системом у Јакуповцима. 

 

"Још не можемо затворити и дио до Градишке. Он ће остати отворен док се не заврше пројекти изградње наплатних кућица и набавке система за тај дио. У почетку је то требало бити паралелно завршено, међутим, изгубили смо одређено вријеме очекујући усвајање сета Закона о акцизама, јер се тај дио пројекта финансира домаћим средствима", појаснио је Топић. 

 

Он је рекао да ће одлуку о износу путарине донијети Влада Републике Српске. 
Према подацима извођача радова, тренутно је на градилишту ангажовано око 400 људи. 

ДНС ПРИЈЕДОР: ФОРМИРАНО 108. БИРАЧКИХ ИЗБОРНИХ ШТАБОВА У ПРИ...

У Приједору је синоћ (20.07.2018) одржан састанак Градског изборног штаба, Рејонских координатора и Изборног штаба Изборне јединице

21 Јул, 2018
ОО ДНС ОШТРА ЛУКА: ПОСТАВЉЕНИ ЦИЉ ЋЕ БИТИ ОСТВАРЕН НА ОПШТ...

У Оштрој Луци је јуче (20.07.2018.) одржан састанак чланова Општинског изборног штаба и шефа Изборног штаба Изборне јединице

21 Јул, 2018
МАЛЕШЕВИЋ: ЗА МОБИЛНОСТ СТУДЕНАТА И АКАДЕМСКОГ ОСОБЉА ОБЕЗБИ...

Један од стратешких циљева Министарства просвјете и културе Републике Српске јесте повећање мобилности студената и академског особља, за шта је

20 Јул, 2018
ПЕЛАГИЋЕВО: ОДБОРНИК НДП-А ПРЕШАО У ДНС...

У четвртак (19.07.2018.) одборник у Скупштини општине Пелагићево Слободан Петровић, прешао је из НДП-а у ДНС. Петровићу је чланску карту уручио

20 Јул, 2018
НЕВЕСИЊЕ – НЕШИЋ: КРУЖНИ ТОК У НЕВЕСИЊУ ДО 12.АВГУСТА...

Ненад Нешић  посјетио је данас (19.07.2018.)  нову  канцеларију  ДНС-а у Невесињу, која је у припреми. Разговарао је

19 Јул, 2018
OO ФОЧА – СТОЈАНОВИЋ : У ДНС-У ЗАДОВОЉНИ УСВАЈАЊЕМ ОДЛУКЕ О ...

Одлука о асфалтирању локалних путева у општини Фоча, која је усвојена на данашњој сједници локалног парламента, требала би бити важан корак у

19 Јул, 2018
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!