Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ И ОПРЕМАЊУ ГЕРОНТОЛОШКЕ УСТАНОВЕ У ДЕРВЕНТИ

20 Јул, 2020

У Дервенти је отворен реконструисани објекат за "Геронтолошки центар", у некадашњој старој болници, који је обновљен у оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативног смјештаја путем осигурања јавних стамбених рјешења - "ЦЕБ два" укупне вриједности око осам милиона КМ.

 

Пресијецањем врпце, објекат су отворили вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић,  министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, начелник општине Дервента Милорад Симић и вршилац дужности директора установе "Геронтолошки центар" Ђурђа Додиг Пијетловић.

 

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић истиче да је ријеч о једном од подпројеката у оквиру "ЦЕБ два".

 

"ЦЕБ два је имао двије значајне компоненте, и то затварање колективних центара и друга компонената смањивање броја корисника алтернативног смјештаја. У једном специфичном дијелу подпројекта ми смо реконструисали двије установе оваквог типа и то Дом пензионера у Требињу и ова геронтолошка установа у Дервенти", каже Аћић.

 

Он додаје да ће 100 корисника бити смјештено у установу у Дервенти, од којих је дио корисника из категорије избјеглих и расељених лица који су корисници алтерантивног смјештаја.

 

-Радимо на утврђивању листе корисника која ће бити предложена овој установи из категорија избјеглих и расељених - додао је Аћић.

 

Министар Шеранић истиче да је ријеч о пројекту на којем ради Влада Републике Српске ради, односно о симбиози локалне заједнице и републичке власти.

 

- Ово је пројекат из домена социјалне заштите којим ја руководим и показује се веома успјешан. С једне стране што је и Дом здравља у близини и што ћемо кроз њихове активности омогућити корисницима још бољу и квалитетнију његу, гдје буде потребно - изјавио је новинарима Шеранић.

 

Начелник општине Дервента Милорад Симић је истако да је ова локална заједница добила вриједан објект, што може пожељети свака локална заједница у Српској и шире.

 

Вршилац дужности директора установе "Геронтолошки центар" Ђурђа Додиг Пијетловић каже да је установа спремна, да је у току потписивање уговора са запосленим радницима, који су одабрани путем конкурса.

 

Пијетловићева каже да се очекује рјешење од Министарства здравља и социјалне заштите, да је министар потврдио да су испунили све услове, те оцијенила да би, да није пандемије вируса корона, већ сада имали кориснике.

 

Реконструкција и изградња објекта почела је 2016. године.

 

Савремена зграда изграђена је по најмодернијим стандардима градње површине је 2.950 метара квадратних, капацитета пријема 100 корисника.

НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!