Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ И ОПРЕМАЊУ ГЕРОНТОЛОШКЕ УСТАНОВЕ У ДЕРВЕНТИ

20 Јул, 2020

У Дервенти је отворен реконструисани објекат за "Геронтолошки центар", у некадашњој старој болници, који је обновљен у оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативног смјештаја путем осигурања јавних стамбених рјешења - "ЦЕБ два" укупне вриједности око осам милиона КМ.

 

Пресијецањем врпце, објекат су отворили вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић,  министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, начелник општине Дервента Милорад Симић и вршилац дужности директора установе "Геронтолошки центар" Ђурђа Додиг Пијетловић.

 

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић истиче да је ријеч о једном од подпројеката у оквиру "ЦЕБ два".

 

"ЦЕБ два је имао двије значајне компоненте, и то затварање колективних центара и друга компонената смањивање броја корисника алтернативног смјештаја. У једном специфичном дијелу подпројекта ми смо реконструисали двије установе оваквог типа и то Дом пензионера у Требињу и ова геронтолошка установа у Дервенти", каже Аћић.

 

Он додаје да ће 100 корисника бити смјештено у установу у Дервенти, од којих је дио корисника из категорије избјеглих и расељених лица који су корисници алтерантивног смјештаја.

 

-Радимо на утврђивању листе корисника која ће бити предложена овој установи из категорија избјеглих и расељених - додао је Аћић.

 

Министар Шеранић истиче да је ријеч о пројекту на којем ради Влада Републике Српске ради, односно о симбиози локалне заједнице и републичке власти.

 

- Ово је пројекат из домена социјалне заштите којим ја руководим и показује се веома успјешан. С једне стране што је и Дом здравља у близини и што ћемо кроз њихове активности омогућити корисницима још бољу и квалитетнију његу, гдје буде потребно - изјавио је новинарима Шеранић.

 

Начелник општине Дервента Милорад Симић је истако да је ова локална заједница добила вриједан објект, што може пожељети свака локална заједница у Српској и шире.

 

Вршилац дужности директора установе "Геронтолошки центар" Ђурђа Додиг Пијетловић каже да је установа спремна, да је у току потписивање уговора са запосленим радницима, који су одабрани путем конкурса.

 

Пијетловићева каже да се очекује рјешење од Министарства здравља и социјалне заштите, да је министар потврдио да су испунили све услове, те оцијенила да би, да није пандемије вируса корона, већ сада имали кориснике.

 

Реконструкција и изградња објекта почела је 2016. године.

 

Савремена зграда изграђена је по најмодернијим стандардима градње површине је 2.950 метара квадратних, капацитета пријема 100 корисника.

Нешић на састанцима са Сашком Коцевим и Џонoм Кенедиjeм Мосо...

Министар безбједности Ненад Нешић имао је...

29 Март, 2023
Дубравац: Не стављајте со на рану!...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

26 Март, 2023
НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!