Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

АЋИЋ-ЂАКОВИЋ: КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА ВИШЕ ОД 70 ПОРОДИЦА У ПРИЈЕДОРУ ДО КРАЈА ГОДИНЕ

15 Јул, 2020

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић најавио је данас да ће Влада Републике Српске сутра разматрати могућност права на трајни откуп станова корисницима 16 стамбених јединица у двема монтажним објектима колективног становања у насељу Тукови код Приједора.

 

„Очекујем да ће, након нашег образложења, Влада Републике Српске дозволити да тих 16 породица откупе те стамбене јединице и постану њихови власници“, рекао је Аћић новинарима у Приједору након разговора са градоначелником Приједора Миленком Ђаковићем.  

 

Он је најавио да се за наредни мјесец планира почетак усељења у прву, а у октобру завршетак усељења у другу зграду колективног становања из двеју међународних програма којима је циљ затварање колективних смјештаја и смањење броја корисника алтернативног смјештаја, за укупно 52 породице, а да се очекује и завршетак индивидуалних стамбених објеката у трећем кварталу ове године.

 

„До краја године за више од 70 породица у Приједору очекујемо да ће бити стамбено збринуте“, навео је Аћић.

 

Према његовим ријечима, у питању су Регионални стамбени програм и ЦЕБ, гдје је у ЦЕБ програму корисницима већ обезбијеђен и основни намјештај и кућански апарати, а Секретаријат је успио да исте услове обезбиједи и за кориснике Регионалног стамбеног програма.

 

„Зграде ће бити путем концепта социјалног становања пренесене у власништво града Приједора који ће преузети бригу о објектима и потребама станара“, додао је Аћић.

 

Он је подсјетио да је овај секретаријат обезбиједио 50.000 КМ лани и 80.000 КМ ове године за водовод и канализацију у насељу Јањића пумпа у Приједору и да ће се ови пројекти окончати уз суфинансирање из буџета града Приједора.

 

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић изјавио је данас да је путем Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, а претходно ресорног министарства Републике Српске, до сада у град Приједор уложено око 7,6 милиона марака.

 

„Ријеч је о згради на Пећанима са 50 стамбених јединица, двијема зградама у Рашковцу са 32 и 20 стамбених јединица које су у завршној фази, као и изградњи и реконструкцији 53 индивидуална стамбена објеката и још 20 у изградњи“, рекао је Ђаковић.

 

Он је додао да је обавеза града у свим пројектима била да обезбиједи земљиште и инфраструктуру.

 

НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
ДУБРАВАЦ: Захвалан сам ДНС Брчко на посвећености и пожртвова...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

20 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!