Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПЕТРОВАЦ И РИБНИК-МИНИСТАРКА ЈУЈИЋ: ДО КРАЈА ГОДИНЕ ЗА ОВЕ ОПШТИНЕ 155.850 КМ

10 Јул, 2020

Министарка управе у локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић, посјетила је данас општине Петровац и Рибник, гдје је разговарала са начелницима Миланом Грбићем и Небојшом Караћем.

 

У разговору са начелником Петровца Миланом Грбићем, министарка Јујић је констатовала да је у току реализација пројекта  изградње топловода и гријања до објекта туристичког информативног центра у Петровцу. За овај пројекат општини Петровац је 2018. године Министарство управе и локалне самоуправе  на име суфинансирања издвојило средства у износу од 15.000 КМ.

 

„Циљ суфинансирања пројеката  јесте да привучемо што више инвестиција у неразвијене и изразито неразвијене јединице локалне самоуправе. Министарство већ двије године учествује у суфинансирању тих пројеката“ рекла је министарка Јујић.

 

Начелник Петровца Милан Грбић изразио је задовољство посјетом и указао је на проблеме са којима се општина Петровац сусреће. Један од њих је пад прихода због пандемије вируса корона

 

Да општине на југозападу Републике Српске муче исте бриге констатовано је и на састанку министарке Сенке Јујић и начелника општине Рибник Небојше Караћа.

 

„Без помоћи Владе Републике Српске ми у малим и неразвијеним општинама би тешко могли да реализујемо било какав пројекат. Зато су нам та средства из Владе Српске врло важна и од круцијалног значаја“ рекао је  Караћ, додајући да је министарку Јујић упознао са актуелностима у овој општини односно инфраструктурним пројектима и стратешким опредјељењима.

 

Министарка Сенка Јујић, након састанка у Рибнику  нагласила је да има разумијевања за све проблеме са којима се сусрећу јединице локалне самоуправе, а посебно неразвијене и изразито неразвијене.

 

„Подржаћемо сваки пројекат који доприноси унапријеђењу и развоју неразвијених и изразито неразвијених јединица локалне самоуправе. Министарство управе и локалне самоуправе ће из средстава редовног финансирања до краја године за ове двије општине издвојити 155.850 КМ, од тога за општину Петровац 70.950 КМ, а општину Рибник 84.900КМ“, рекла је министарка.

 

Она је данас, након радног дијела састанка обишла и Матичне службе у општинским управама Петровца и Рибника.

НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
ДУБРАВАЦ: Захвалан сам ДНС Брчко на посвећености и пожртвова...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

20 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!