Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НАСТАВАК ДОБРЕ САРАДЊЕ МИНИСТАРСТВА САОБРАЋАЈА И ВЕЗА РС И КОМПАНИЈЕ М:ТЕЛ

2 Јул, 2020

Компанија м:тел била је домаћин састанка, који је уприличен данас у просторијама ове компаније у Бањалуци.

 

На састанку, којем су присуствовали генерални директор компаније м:тел Марко Лопичић и министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић, размијењене су актуелне информације и договорен наставак сарадње у области од интереса како за компанију м:тел, тако и за ово министарство.

 

Министарство саобраћаја и веза РС и компанија м:тел вишедеценијски су добри партнери када је у питању сарадња у области телекомуникација. На састанку, који је уприличен поводом размјене актуелних инфромација, разматрано је, између осталог, и тренутно стање у области телекомуникација, али и привреде уопште, које је проузроковано пандемијом вируса корона.

 

Једна од тема овог састанка су била и актуелна питања која се тичу пословања телеком оператера, а која ће бити постављена пред Савјет министара БиХ, попут анализе тржишта у смислу смањења накнаде за коришћење радиофреквентог спектра. Овај потез би ублажио финансијска оптерећења оператера у условима пада прихода због новонастале ситуације  узроковане пандемијом, која је оставила негативан печат на комплетну привреду, те на финансијски систем како у свијету тако и код нас.

 

Такође, на састанку је разговарано и о важним питањима која се тичу Стратегије развоја широкопојасног приступа у РС и БиХ, а која има за циљ да убрза развој информационо комуникационих технологија, те широкопојасне инфраструктуре и приступа интернету великих брзина.

 

Генерални директор компаније м:тел Марко Лопичић је овом приликом информисао министра Поповића о иницијативи која ће бити упућена Министарству саобраћаја и веза, а у вези с висином таксе за полагање телекомуникационе инфраструктуре у путном појасу.

 

Колико је важно да се његује добра пракса сарадње Министарства саобраћаја и веза и компанија попут м:тел-а, говори и чињеница да је до сада ова сарадња изњедрила мноштво одличних резултата и реализованих пројеката забиљежених у области телекомуникација у посљедњим годинама, сагласили су се учесници овог састанка.

НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
ДУБРАВАЦ: Захвалан сам ДНС Брчко на посвећености и пожртвова...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

20 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!