Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ГРАДИШКА-ЈУЈИЋ: ВЛАДА СРПСКЕ ДА ФИНАНСИЈСКИ ПОМОГНЕ ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

18 Јун, 2020

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић присуствовала је сједници предсједништва Савеза општина и градова  и том приликом рекла да је Савез општина и градова дугогодишњи стратешки партнер ресорног Министарства и да се нада да ће тако бити и убудуће.
 

"План је да, заједно са сарадницима, обиђем све општине и градове у Српској, јер желим да се упознам са специфичностима сваке јединице локалне самоуправе и њиховим потребама, те да покушамо да заједно изнађемо што боља и квалитетнија ријешења", додала је Јујићева.

 

Генерални секретар Савеза општина и градова Републике Српске Ацо Пантић рекао је данас у Градишци да је заједнички проблем за све локалне заједнице у Српској драстичан пад прихода по основу ПДВ-а, због чега ће Предсједништво Савеза општина и градова упутити иницијативу и приједлог Влади Српске да бар дијелом покрије буџетске губитке локалних заједница, за април и мај.

 

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да Савез општина и градова активно ради на проналажењу рјешења за санирање посљедица епидемије вируса корона на буџете локалних заједница, које морају да испуњавају обавезе према социјалним категоријама и буџетским корисницима.
 

Чланови Предсједништва Савеза општина и градова разматрали су и иницијативу Министарства просвјете и културе у вези са предшколским васпитањем и образовањем, те иницијативу Министарства привреде и предузетништва у вези са слободним производним просторима у Републици Српској.
 

Сједници Предсједништва Савеза општина и градова у Градишци присуствовали су начелници и градоначелници и њихови представници из 19 јединица локалне самоуправе у Републици Српској

Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
ДУБРАВАЦ: Захвалан сам ДНС Брчко на посвећености и пожртвова...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

20 Март, 2023
Министар Нешић на састанку са амбасадором Републике Словачке...

Министар безбједности Ненад Нешић на састанку са...

16 Март, 2023
Нешић у посјети Сјеверној Македонији...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић данас је у...

12 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!