Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС ТЕСЛИЋ: ЈАЧАЊЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ, ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ И УЛАГАЊЕ У МЛАДЕ КАДРОВЕ

18 Јун, 2020

Демократски народни савез (ДНС) обиљежава 20 година постојања. За све то вријеме свједочили смо бројним промјенама и дешавањима, како на подручју Републике Српске, тако и на подручју теслићке општине.

 

Ипак, у теслићком ДНС-у истичу да након оволико година рада, труда, борбе и истрајности, оно најбоље тек слиједи, јер им је у плану радити на даљем унапређењу и развоју општине, као и пружању што веће подршке младима.

 

УНАПРЕЂЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ И ПОДРШКА МЛАДИМ ЉУДИМА

 

„Будућност припада младима. Ово је парола под којом ДНС обиљежава 20 година постојања. Ова парола најбоље осликава ДНС, јер је то политичка организација која има најмлађег предсједника у БиХ, а која има посланике у НС РС, парламенту БиХ, има министре у влади РС и министра у Вијећу министара. И ја сам један од најмлађих предсједника Општинских одбора у Републици Српској. Имамо најмлађег министра у Вијећу министара БиХ, тако да је ово права парола јер ДНС даје шансу младима”, поручио је предсједник Општинског одбора у Теслићу, Синиша Гаврић.

 

Гаврић каже да ће њихово дјеловање према грађанима бити вишесмјерно. Првенствено им је у интересу да врате повјерење и одговорност у политичком животу општине Теслић, а друго, подједнако важно је и подстицање и унапређење пољопривреде, економије, као и социокултурног сегмента општине.

 

„За наредни период имамо више различитих планова, који ће допринијети јачању друштвено-економског сектора и значаја као и статуса Теслића. Будући да теслићка општина располаже бројним привредним потенцијалима, желимо подстаћи производњу, прераду, сушење и откуп органске хране, што је данас јако важно, нарочито у условима у којим живимо. Циљ нам је и обезбјеђење зелене пијаце за домаће произвођаче са подручја општине Теслић“, рекао је Синиша Гаврић.

 

РАД НА ПОБОЉШАЊУ ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

 

Осим пољопривреде, започели су и активности усмјерене на улагање у пројекте путне инфраструктуре, којима би боље повезали путну комуникацију општине Теслић, са општинама са којима граничи.

 

Поред тога, ради се и на интензивирању активности да Теслић добије статус града, будући да је по броју становника највећа општина у Републици Српској, поручио је Гаврић.

 

„Нарочит фокус стављамо на одговорност носилаца функција, на одговорну политику и увођење младих, стручних и одговорних људи у политички живот и локалну скупштину. Узимајући у обзир негативне статистичке податке о миграцијама на подручју општине Теслић, циљ нам је да им дамо подршку при запошљавању, куповинама стамбених некретнина, те генерално, да их задржимо”, рекао је Гаврић.

 

ОТВОРЕНОСТ И НЕПОСРЕДНА КОМУНИКАЦИЈА СА ГРАЂАНИМА

 

Што се тиче промјена, он каже да турбуленције нису заобишле ни теслићки ДНС, које су биле нарочито изразите у протекле двије године:

 

“Поједини фукционери су напустили ДНС, али преко 80 посто чланства је обновило своје чланске карте, тако да са сигурношћу могу рећи да ће ДНС по окончању ових предстојећих локалних избора бити значајан политички субјекат на политичкој сцени Теслића. Новитети су да је изабрана предсједница Актива жена, дипломирани инжењер саобраћаја, Ивана Павличевић, док је предсједник Актива младих ОО ДНС-а, Бојан Арсенић, који је дипломирани економ”, рекао је Синиша Гаврић.

 

Напоменуо је да је његова обавеза, као предсједника ОО, увођење младих људи и нових људи, који нису до сада политички ангажовани.

 

“Отвореност и непосредна комуникација са грађанима и свим субјектима, као и спречавање било какве личне промоције и стављање општих изнад личних интереса чланова странке је такође нешто на чему ћемо нарочито инсистирати”, закључио је Синиша Гаврић.

 

 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!