Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС ПРИЈЕДОР: САМОСТАЛНО ИЗЛАЗИМО НА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ

6 Јун, 2020

Још није одлучено ко ће бити кандидат Демократског народног савеза за градоначелника Приједора. Оно што се зна јесте дa странка самостално излази на локалне изборе. Oчекујeмо од 12 до 15 одборника у Скупштини града, рекао је предсједник ГО ДНС Приједор, Драгутин Родић, на данашњој конференцији за новинаре, истичући да са СНСД-ом на локалном нивоу имају непремостиве разлике, те да нема говора о коалицији.

 
"Идемо самостално и када је у питању кандидат за градоначелника, а и одборничка листа. У овом тренутку немамо потписан никакав коалициони споразум ни са једном странком. Свој програм и своје кандидате стављамо пред грађане и сви који мисле да је вриједно подржати политику ДНС-а добро су дошли" рекао је Родић.
 

Према његовим ријечима, до распада коалиције између ДНС-а и СНСД-а у Приједору, дошло је у фебруару 2019. године, када је СНСД окренуо леђа дугогодишњем политичком партнеру и формирао нову скупштинску већину. У ДНС-у нису могли прећи преко тога, јер како Родић тврди,  странка је много тога учинила како би се сачувала коалиција на свим нивоима.
 

"Демократски народни савез Приједор је уложио 12.735 гласова, два посланика која дјелују у Народној скупштини, у оквиру скупштинске већине. Када погледамо да је Изборна јединица један уложила више од 17.666 гласова, онда је потпуно јасно опредељење ДНС-а послије Општих избора, 2018. године, а сви сте свједоци шта је било са ДНС-ом 2018. године, колико кадрова је опозвано и разријешено, а ДНС је имао снагу да то превазиђе" рекао је Родић новинарима у Приједору.


Није ДНС био тај који је стварао нове коалиције, већ је то радио СНСД, истакао је Миленко Ђаковић, градоначелник Приједора.
 

"СНСД је био тај који се у Приједору "одмакао" од коалиције са ДНС-ом. Привукао је нове странке себи и након неког периода њиховог заједничког дјеловања десило се да су партнери СНСД-а  закључили да не могу остварити оно што су договарали са СНСД-ом и прешли су на страну ДНС -а " закључио је Ђаковић.

 
Народни посланик ДНС-а из Приједора, Душко Ивић  сматра да је урушавање добрих коалиционих односа почело након избора 2018. године, када је ДНС остварио најбоље изборне резултате до тада, што је засметало СНСД-у. Недопустива је, сматра, дискриминација ДНС-ових кадрова из Приједора, јер је јасно речено да неће добити ниједну од значајних функција. 

 
"Наш рејтинг је, након промјене скупштинске већине у Приједору, порастао три пута. То је реално стање. Оно што нас је изненадило јесте смјена наше министарке, Лејле Решић, једне од три најбоља министра у Влади РС, и то због локалних ствари" изјавио је Ивић.


Сличног мишљења је и његов колега, Мирко Совиљ, који подсјећа да ДНС у Народној скупштини има седам посланика, а капацитет странке је 12 народних посланика. Увјерен је да ДНС ужива велико повјерење грађана. 


"ДНС ће се у Народној скупштини држати наше утврђене и јасне политике ДНС-а и водићемо рачуна да допринесемо квалитету рада у народној скупштини. Ово у Приједору је резултат одређених престројавања у Скупштини града, иницираним, прије свега, од руководства Градског одбора СНСД-а"  додао је Совиљ.

 
Новинарима се обратила и Лејла Решић, члан Градског одбора и Предсједништва ДНС-а. Захвална је приједорском Градском одбору на несебичној подршци свих десет година њеног рада у Влади Српске.


"Била ми је велика част бранити боје ДНС-а, али бити и локалпатриота. Хвала мом Градском одбору, који је увијек стајао иза мене и драго ми је што сам оправдала њихово повјерење. Нисам мислила да ће мој одлазак изазвати ни приближно велики шок, какав је изазвао мој долазак, прије десетак година" рекла   је Решићева.
 

Из приједорског ДНС је поручено да сви посланици у Народној скупштини Републике Српске имају јединствен став и да ће радити онако како то буде захтијевао врх странке.

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравил...

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не...

30 Септембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!