Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ: СВИ МОРАЈИ ПОКАЗАТИ ПРИНЦИПИЈЕЛНОСТ

6 Јун, 2020

Наредне седмице планиран је коалициони састанак послије којег ће бити јаснија наша позиција у коалицији и будући однос са СНСД-ом, каже предсједник ДНС-а Ненад Нешић у интервјуу за “Глас Српске”.
 

Он тврди да је смијењена министарка управе и локалне самоуправе РС Лејла Решић високи функционер ДНС-а и да су од коалиционог партнера СНСД-а тражили да им саопште разлоге за смјену.
 

"Оно што знам је да она није имала пропуста у свом раду и да смо од премијера Радована Вишковића и руководства СНСД-а тражили да нам предоче разлоге", каже Нешић.
 

ГЛАС: Зар као разлог није наведена ситуација у Приједору и сарадња ДНС-а са СДС-ом и ПДП-ом?

НЕШИЋ: Ми у Приједору немамо потписан никакав споразум са СДС-ом, нити нам је то у плану. Наш циљ је да заштитимо своје чланство које је у претходном периоду доживјело разна понижења у том граду. Ипак, сачекајте наредну седмицу и састанак са СНСД-ом и све ће бити много јасније.
 

ГЛАС: Шта очекујете од састанка?

НЕШИЋ: Наше Предсједништво је једногласно одлучило да локалним одборима да слободу за сарадњу. Препорука је да у што већем броју ти партнери буду из СНСД-а и Социјалистичке партије, међутим тамо гдје то из разних разлога није могуће дозвољена је сарадња и са другима. У том смислу принципијелност треба да покаже и СНСД, јер и они у неколико општина сарађују са СДС-ом и ПДП-ом.
 

ГЛАС: Постоји ли сагласност у ДНС-у у вези са насљедником Лејле Решић?

НЕШИЋ: ДНС је велика странка и свакако има довољно кадрова који испуњавају услове за министарску позицију. Одмах да вам кажем да никаквих несугласица у руководству нема, јер једноставно о томе још нисмо расправљали. Мало је познато да је јуче именован помоћник министра финансија из ДНС-а. Ријеч је о Стојану Крњајићу из Козарске Дубице. ДНС, након парламентарних избора, још није заступљен у пуном капацитету.
 

ГЛАС: ДНС и СНСД дуги низ година сарађују Бањалуци, а прије два дана сте поново подржали кандидатуру Игора Радојичића за градоначелника Бањалуке. Могу ли несугласице у Приједору утицати на Бањалуку?

НЕШИЋ: Сарадња наших странака у највећем граду Републике Српске траје дуго. Наш одбор у Бањалуци вриједно ради и то је само логичан слијед догађаја. ДНС је у највећем граду Српске покретач разних инфраструктурних пројеката и ту на практичном примјеру показујемо јединство и резултате. Постоји озбиљна опасност да овакве трзавице демотивишу бираче и о томе ваља водити рачуна.

 

ГЛАС: Када ће бити одржана сједница Изборне скупштине ДНС-а?

НЕШИЋ: Скупштина је планирана за половину марта, међутим увођењем ванредног стања нису стечени услови за њено одржавање. Наш план је да што прије организујемо Скупштину, али и прославу двадесете годишњице странке. Биће то радна и свечана сједница са бројним гостима, на којој ћу захвалити за нови мандат предсједника странке, јер ме је до сада подржало више од 60 страначких одбора у цијелој Републици Српској.

ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
Нешић: Није успио покушај стигматизације српског народа...

Чињеница да већина земаља чланица Уједињених...

23 Мај, 2024
Нешић: Нисам увриједио жртве злочина у Сребреници...

Нисам ја увриједио жртве злочина у Сребреници,...

23 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!