Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС БАЊА ЛУКА-ОБРАДОВИЋ: СИСТЕМСКА ПОДРШКА ПОРОДИЦИ ЈАЧА ДРУШТВО У ЦЈЕЛИНИ

15 Мај, 2020

Из Градске организације ДНС-а Бања Лука апелују на Владу Републике Српске да поводом Међународног дана породице размотре могућност увођења ваучера за породични одмор на домаћим дестинацијама.  Такође, с циљeм веће подршке породици, Градски одбор ДНС-а сугерише да се размотри и могућност скраћења радне седмице запосленим женама које имају малу дјецу.

 

Породица је темељ сваког друштва. Криза коју је изазвала пандемија вируса корона затресла је друштво, али је ојачала његов темељ.  Чланови породице су се зближили, почели да проводе све више времена заједно. Сада, када пандемија смирује, требало би да системски подстичемо упућеност на породицу и увођење туристичких ваучера за породични одмор сугеришемо с тим циљем, појашњавају из Градске организације ДНС-а Бања Лука.

 

„Четворочланој породици за седмодневни боравак на некој домаћој дестинацији, потребно је минимално 1.000 КМ, а то многе породице немају. Зато предлажемо субевенционисање ових трошкова путем ваучера, слично као што раде у Србији. То не би било корисно само породицама с дјецом, већ и хотелијерима и угоститељима који су у великим губицима због пандемије корона вируса“,  каже предсједник ГО ДНС Бања Лука Боривој Обрадовић.

 

Појашњавајући други приједлог, којим се тражи скраћење радне седмице за запослене жене с малом дјецом, предсједник бањалучке организације ДНС-а је указао на то да су жене преоптерећене обавезама на послу и у породици и да је неопходно да друштво уради нешто како би им тај терет био олакшан.

 

Имамо примјере у свијету, нпр. у Финској, гдје Владе скраћују радну седмицу са пет на четири дана, а искуства оних који су то урадили говоре да продуктивност рада није опала, већ је напротив повећана. Осам сати краћа радна седмица неће произвести штету али ће један дан више за мајке да буду са својиом дјецом за друштво имати вишеструку корист, појашњава Обрадовић изражавајући вјеру у то да ће ова иницијатива наићи на разумијевање у институцијама Републике Српске, а прије свега у бањалучкој градској управи која је већ направила пионирске искораке у организовању спорта за дјецу и у неким другим областима.

Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
Патолошка мржња Дениса Бећировића према свему што је српско....

Ако нешто изгриза темеље БиХ, подрива темеље...

1 Август, 2023
НЕШИЋ: СРПСКЕ НЕ БИ БИЛО ДА ЈЕ МИШЉЕЊЕ ЗАПАДНИХ СИЛА БИЛО ВО...

Воља народа се не може санкционисати, а рад...

1 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!