Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ГЛИГОРИЋ: ОБЕЗБИЈЕЂЕНО ДОВОЉНО ЗАШТИНЕ ОПРЕМЕ ЗА РАДНИКЕ

28 Април, 2020

"Жељезнице Републике Српске" имају довољно заштитне опреме за раднике у процесу рада, рекао је генерални директор предузећа Славко Глигорић.

 

"Заштитна средства долазила су у фазама и можда у почетку нисмо имали довољно заштитних средстава за све раднике, али смо се ангажовали", рекао је новинарима Глигорић и навео да су преко Свјетске банке набавили велике количне заштитне опреме коју сада сваки радник мора да има.
 

Глигорић је истакао да се од штаба за ванредне ситуације у "Жељезницама" Српске свакодневно реферише о стању у вези са заштитном опремом, те навео да је током контроле уочио да је поједини радници не користе.
 

"Упозорио сам раднике да ће имати одређене санкције уколико не буду користили заштитну опрему, али ми ниједан радник није рекао да нема заштитну опрему, већ да је није носио", рекао је Глигорић и најавио строгу контролу од понедјељка.
 

Он је негирао ставове појединих чланица синдикалних организација које дјелују при "Жељезницама Републике Српске" да их управа искључује из преговора и образложио да у околностима са пандемијом вируса корона технички не може организовати састанке у проширеном саставу.
 

"Замолили смо их да док се ова ситуација не ријеши, да ћемо разговарати са репрезентативним синдикатима гдје су заступљене све дјелатности, и сматрам да нема ниједне дјелатности која није заступљена кроз дјеловање три репрезентативна синдиката", додао је Глигорић.
 

Он наводи да су представници репрезентативних синдиката - Синдикат жељезничара, Самостални синдикат машиновођа, Самостални синдикат саобраћајно-транспортне дјелатности, замољени да преносе ставове и закључке са састанка и осталим сидикланим организацијама, што чини и управа писаним путем.
 

Глигорић је истакао да представници репрезентативних синдиката нису имали замјерке око заштине опреме током данашњег састанка са Управом.
 

Он каже да су синдикати обавијештени о даљем начину процеса реструктурисања ове компаније, у коју су и они укључени.
 

Глигорић каже да је данас договорен обрачун и исплата основне плата за сате кориштене у оквиру плаћеног одсуства за раднике, с обзиром да у новонасталој ситуацији и превентивним мјерама око вируса корона ради свега 70 одсто запослених.
 

 

Нешић: Бошњачки политичари заустављају БиХ на европском путу...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

6 Децембар, 2023
Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!