Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПРИЈЕДОР-НЕШИЋ-ЂАКОВИЋ: ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ИЗГРАДЊИ ДВА КРУЖНА ТОКА

27 Април, 2020

Директор предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић и градоначелник Приједора Миленко Ђаковић потписали су данас у том граду споразум о регулисању међусобних односа на изградњи двије кружне раскрснице на магистралним путевима Приједор-Бањалука у Чиркин Пољу и Приједор-Нови Град на Пећанима.

 

Нешић је рекао да је предвиђена вриједност та два кружна тока милион КМ, да је обавеза "Путева" да изабере најповољнијег извођача радова и да обезбиједи стручно-технички надзор.

 

"Осим тога, градоначелника сам упознао да смо расписали тендер за избор најповољнијег понуђача за реконструкцију и рехабилитацију пута Бањалука-Приједор у износу 22 милиона КМ. Сматрамо да је то једна велика и капитална инвестиција која ће још брже, боље, квалитетније и безбједније повезати Бањалуку и Приједор", рекао је Нешић новинарима након потписивања споразума.

 

Он је рекао да је у плану "Путева" да ураде и дио регионалног пута према Бусновима и да ће кредитна средства од 200 милиона КМ, за које је ово предузеће аплицирало, бити распоређено у цијелој Републици Српској и да ниједно мјесто неће бити заобиђено.

 

"Град Приједор има подршку Владе, јавних установа и институција и наставићемо улагати у град Приједор који ће имати своје мјесто које заслужује, с обзиром на то да се ради о једном од највећих градова у Републици Српској", рекао је Нешић.

 

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да су у споразуму дотакнута питања шта су обавезе града, а шта обавезе "Путева".

 

"То ћемо данас све дефинисати да би се овај посао могао урадити што прије. Град Приједор обавезан је ријешити имовинске односе, пројекте кружних раскрсница и још неке елементе и град ће у максимално кратком року завршити свој дио посла, а онда очекујемо да ће `Путеви` извршити свој дио посла", навео је Ђаковић.

 

Потписивању споразума присуствовао је министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић, који је рекао да Влада Републике Српске чини све што је у њеним могућностима да што више средстава уложи у рехабилитацију и реконструкцију постојећих праваца, те подсјетио да је закључен концесиони уговор за изградњу аутопута од Бањалуке до Новог Града.

 

"Ови радови који ће бити изведени на кружним раскрсницама свакако ће допринијети да се саобраћај одвија безбједније и да проток саобраћаја буде знатно бољи. Биће унапријеђена комуникација, а и пословно окружење, односно, то ће допринијети укупном развоју града Приједора и ове регије", нагласио је Поповић.

Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
Патолошка мржња Дениса Бећировића према свему што је српско....

Ако нешто изгриза темеље БиХ, подрива темеље...

1 Август, 2023
НЕШИЋ: СРПСКЕ НЕ БИ БИЛО ДА ЈЕ МИШЉЕЊЕ ЗАПАДНИХ СИЛА БИЛО ВО...

Воља народа се не може санкционисати, а рад...

1 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!