Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ ЗА 10. МАЈ НАЈАВИО ЗАВРШЕТАК РАДОВА НА ДИОНИЦИ ЈАСИК-ТРИАНГЛА

25 Април, 2020

Директор Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић најавио је да ће реконструкција регионалног пута Источно Ново Сарајево-Пале, дионица Јасик-Триангла, бити завршена до 10. маја, као и да ће се на Палама градити два кружна тока, вриједности од милион и по КМ.

 

Нешић је након обиласка радова са начелником општине Пале Бошком Југовићем рекао новинарима да је до сада урађено 80 одсто посла, а да ће у наредних 15 дана урадити други слој асфалта и саобраћајну сигнализацију.

 

"Због зимског одржавања регионалних и магистралних путева морали смо да прекинемо изградњу ове дионице, а данас су се стекли услови да наставимо радове", рекао је Нешић.

 

Нешић је додао да очекује да до 10. маја пут буде отворен, потпуно реконструисан и рехабилитован, чиме ће бити спојен пут Лукавица-Пале модерном саобраћајницом на овом дијелу регионалног пута.

 

Он је подсјетио да је вриједност радова 3.250.000 КМ, а средства су обезбиједили "Путеви Републике Српске". Дужина дионице је три километра и 900 метара, а урађен је и мост дужине 35 метара.

 

"Урадили смо и реконструкцију и рехабилитацију, што значи да нисмо само пресвлачили асфалт, него смо исправили и многе кривине и добили ширу, модернију и безбједнију саобраћајницу", нагласио је Нешић и додао да се радови одвијају у складу са мјерама донесеним с циљем спречавања ширења вируса корона.

 

Нешић је најавио да ће можда наредне седмице бити расписан тендер о наставку рехабилитације пута између општина Источни Стари Град и Источно Ново Сарајево, до виле "Андреа" на Брусу.

 

Он је додао да ће у наредних 10 дана бити расписан тендер за изградњу новог пута према Јахорини у вриједности 2,2 милиона КМ, те тендер о рехабилитацији пута испод такозваних осмица на Јахорини до хотела "Небојша" дужине 800 метара.

 

Најавио је да ће "Путеви Републике Српске" у наредних десетак дана са начелником општине Пале Бошком Југовићем потписати споразум о изградњи два кружна тока, код тржног центра "Бартула" и у близини Аутобуске станице, вриједности 1,5 милиона КМ и на тај начин дати пуни допринос развоју путне инфраструктуре.

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!