Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ:  СРПСКА ЈЕ ТАЛАЦ НЕРИЈЕШЕНИХ ОДНОСА У ФБиХ

22 Април, 2020

Предсједник ДНС Ненад Нешић сматра да је Република Српска по ко зна који пут талац неријешених односа у Федерацији БиХ и да је јучерашње противљење бошњачких министара у Савјету министара одлуци о повлачењу средстава ММФ „још један наук Републици Српској да се никада не може ослонити на Сарајево и да треба градити само своје ресурсе и институције“.

 

„Апсолутно ме не занима око чега се сад сукобљавају Сарајево и Мостар јер трпе сви, а посљедице сноси и здравствени сектор у Републици Српској. То је новац првенствено за здравство, за спашавање људских живота, и крајњи је безобразлук политички се поигравати у оваквој ситуацији”, рекао је Нешић.

 

Каже да га уопште не изненађује овакав однос из ФБиХ „јер су у случају смрти др Шефика Пашагића и жене са Илиџе показали колико им нису битни интереси грађана“.

 

“Шта смо друго могли очекивати од Бисере Турковић која се није борила да БиХ добије помоћ, него је негодовала зашто је Република Српска добија!? Она не схвата да корона не познаје ентитетске и националне границе и да јој мора бити јако важно да у Источном Сарајеву нема обољелих, као што је мени чија породица живи у Источном Сарајеву јако важно да се вирус обузда у Сарајеву и да тај град има све ресурсе за успјешну борбу. За разлику од Бисере, ја се радујем свакој помоћи која стигне у Сарајево и Федерацију, само ми је жао њихових грађана што имају тако себичну и аутистичну власт”, истиче Нешић.

 

Лидер ДНС, који је посланик у Представничком дому БиХ, наглашава да је здравствени сектор Републике Српске стабилан и да може и без средстава ММФ јер је Влада РС правовремено реаговала на сузбијању ширења вируса, и обезбјеђена је помоћ од пријатеља из матице Србије, Руске Федерације, Мађарске и Кине.

Дубравац: Не стављајте со на рану!...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

26 Март, 2023
НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!