Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПОПОВИЋ: УБРЗАТИ ПРОТОК РОБЕ ПРЕКО ГРАНИЦЕ

24 Март, 2020

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић рекао је да је хитно потребно формирати заједничке тимове за преговоре са сусједним земљама ради убрзања протока робе преко границе.
 

Поповић је рекао да је Министарство саобраћаја и веза Републике Српске на сједници Републичког штаба за ванредне ситуације предложило закључак којим се то тражи од Савјета министара.


Након сједнице Штаба, Поповић је рекао да је Штаб, на приједлог Министарства, усвојио закључак којим тражи од Управе за индиректно опорезивање БиХ да се обезбиједи рад царине и пратећих инспекција свих 24 часа на граничним прелазима.
 

Он је на конференцији за новинаре у Бањалуци навео да је Министарство интервенисало ради измјене закључка о кретању током полицијског часа од 20.00 до 5.00 часова за домаће и стране превознике за вријеме ванредне ситуације.
 

Поповић је рекао да се заједно са надлежним органима БиХ у континуитету покушава ријешити питање билатералног превоза са Србијом како би се избјегло чекање на граници, те да се покушава наћи рјешење и са Хрватском.
 

"Свакодневно смо у контакту са превозницима и данас смо имали састанак са представницима Удружења превозника Републике Српске и Привредне коморе Републике Српске и континуитету предлажемо нова ријешења како би се олакшао проток робе преко граничног прелаза Градишка, Шамац и Рача", истакао је Поповић.
 

Он је рекао да ресорно министарство има сталне контакте са превозницима у међународном транспорту ствари из Републике Српске.
 

Поповић је подсјетио да је Републички штаб за ванредне ситуације на приједлог Министарства саобраћаја и веза Републике Српске усвојио образац потврде о ангажовању возача чиме је јасније дефинисано њихово понашање када је ријеч о изолацији.

Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
Патолошка мржња Дениса Бећировића према свему што је српско....

Ако нешто изгриза темеље БиХ, подрива темеље...

1 Август, 2023
НЕШИЋ: СРПСКЕ НЕ БИ БИЛО ДА ЈЕ МИШЉЕЊЕ ЗАПАДНИХ СИЛА БИЛО ВО...

Воља народа се не може санкционисати, а рад...

1 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!