Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПОПОВИЋ: УБРЗАТИ ПРОТОК РОБЕ ПРЕКО ГРАНИЦЕ

24 Март, 2020

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић рекао је да је хитно потребно формирати заједничке тимове за преговоре са сусједним земљама ради убрзања протока робе преко границе.
 

Поповић је рекао да је Министарство саобраћаја и веза Републике Српске на сједници Републичког штаба за ванредне ситуације предложило закључак којим се то тражи од Савјета министара.


Након сједнице Штаба, Поповић је рекао да је Штаб, на приједлог Министарства, усвојио закључак којим тражи од Управе за индиректно опорезивање БиХ да се обезбиједи рад царине и пратећих инспекција свих 24 часа на граничним прелазима.
 

Он је на конференцији за новинаре у Бањалуци навео да је Министарство интервенисало ради измјене закључка о кретању током полицијског часа од 20.00 до 5.00 часова за домаће и стране превознике за вријеме ванредне ситуације.
 

Поповић је рекао да се заједно са надлежним органима БиХ у континуитету покушава ријешити питање билатералног превоза са Србијом како би се избјегло чекање на граници, те да се покушава наћи рјешење и са Хрватском.
 

"Свакодневно смо у контакту са превозницима и данас смо имали састанак са представницима Удружења превозника Републике Српске и Привредне коморе Републике Српске и континуитету предлажемо нова ријешења како би се олакшао проток робе преко граничног прелаза Градишка, Шамац и Рача", истакао је Поповић.
 

Он је рекао да ресорно министарство има сталне контакте са превозницима у међународном транспорту ствари из Републике Српске.
 

Поповић је подсјетио да је Републички штаб за ванредне ситуације на приједлог Министарства саобраћаја и веза Републике Српске усвојио образац потврде о ангажовању возача чиме је јасније дефинисано њихово понашање када је ријеч о изолацији.

Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
ДУБРАВАЦ: Захвалан сам ДНС Брчко на посвећености и пожртвова...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

20 Март, 2023
Министар Нешић на састанку са амбасадором Републике Словачке...

Министар безбједности Ненад Нешић на састанку са...

16 Март, 2023
Нешић у посјети Сјеверној Македонији...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић данас је у...

12 Март, 2023
Нешић угостио амбасадора Саудијске Арабије у БиХ г.Осамаха Д...

Министар Нешић данас је са својим сарадницима...

7 Март, 2023
НИЈЕ ИЗНЕНАЂЕН Нешић оптужио Уставни суд БиХ да доноси одлук...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић каже да није...

2 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!