Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

УШТЕДОМ У РАСПОЛАГАЊУ КРЕДИТНИМ СРЕДСТВИМА ДО НОВИХ ПРОЈЕКАТА У РЕПУБЛИЦИ...

19 Март, 2020

Владе Републике Српске прихватила је данас Информацију о реализацији пројеката затварања колективних центара и алтернативних смјештаја путем осигурања јавних стамбених рјешења-ЦЕБ 2.

 

„ЦЕБ 2 пројекат представља један од заједничких пројеката за рјешавање стамбених питања интерно расељених лица, чији је циљ да се угроженим становницима  из колективних центара  и алтернативних видова смјештаја додијеле станови на основу Закона о социјалном становању“, рекао је Марко Аћић, в.д.директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције.

 

Он каже да се овај пројекат имплементира на  подручју Републике Српске у 15 локалних заједница а 2 потпројекта у Требињу и Дервенти односе се на санацију и доградњу специјализованих институција социјално-геријатријских установа.

 

„Пројекат ће до краја своје имплементације 2022. године обухватити стамбено збрињавање 7.247 лица којима  ће се осигурати одговарајуће стамбено рјешење кроз обнову, реконструкцију, изградњу или куповину око 2.600 стамбених јединица у 82 зграде“, каже Аћић.

 

„Републички секретаријата за расељена лица и миграције на основу уштеда у досадашњем домаћинском располагању кредитним средствима реализује још  два додатна пројекта у Невесињу и Бијељини“, рекао је Аћић, додајући да  на основу поменутих уштеда од 1.500.000 КМ биће омогућена изградња у партнерском односу са Градом Бијељином и општином Невесиње двије стамбене зграде са по 12 станова.

 

„У току 2020. године очекује се израда пројектне документације, потписивање уговора о међусобним обавезама са наведеним јединицама локалне самоуправе и избор извођача радова у складу са законским процедурама да би израдња објеката могла отпочети одмах по окончању ових фаза“, закључује Аћић.

Дубравац: Не стављајте со на рану!...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

26 Март, 2023
НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!