Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ТВ ОСМ ПАЛЕ-КУБАТЛИЈА: ДНС НЕЋЕ ПОДРЖАТИ КАНДИДАТРУРУ БОШКА ЈУГОВИЋА ЗА...

10 Март, 2020

„Демократски народни савез 2016. године подржао је кандидатуру Бошка Југовића за начелника општине Пале, вјерујући да ће Југовић као кандидат владајуће странке на нивоу Републике Српске, реализовати многе инфраструктурне пројекте који би нашу општину довели до економског процвата”, рекао је предсједник ОО ДНС - а Пале, Марко Кубатлија у синоћној емисији  "Под лупом", у којој је, између осталог, било ријечи о продаји плацева на Јахорини о скандалима који због тога потресају нашу општину, о Закону о ОЦ Јахорина, инфраструктурним пројектима у нашој општини и локалним изборима.

 

Он је рекао да се стекао утисак да је приликом одговарања на постављена питања у емисији, начелник Југовић давао веома конфузне одговоре, вјешто заобилазећи тему. Није навео ниједну конкретну капиталну инвестицију коју је општина реализовала за вријеме његовог мандата, те се долази до закључка да се Југовић "заглавио" у 2016. години када је причао о капиталним инвестицијама, које до данас нису реализоване.

 

"Ми не видимо никакву сарадњу општине са Владом РС, до сада није реализована ниједна капитална инвестиција у нашој општини. Морам да нагласим да, иако смо на изборе изашли као коалициони партнери и подржали Југовићеву кандидатуру, Југовић има веома лошу сарадњу са предсједником ДНС-а, Ненадом Нешићем, опструишући све инвестиције које би Путеви РС-а, на челу са Ненадом Нешићем, реализовали у нашој општини."

 

Он је истакао да је у плану реконструкција пута према Јахорини, изградња два кружна тока на Палама, те да се чека одобрење Бошка Југовића да ти пројекти буду реализовани, што Југовић вјешто избјегава.

 

Када је у питању продаја плацева на Јахорини, Кубатлија је имао јасан став:

"ДНС Пале никад неће бити за продају плацева јер програмски задаци наше странке нису за то да се продају јавна добра. Оваквим понашањем општина је изгубила два велика инвеститора која би у многоме поправила буџет општине. Недопустиво је да на Палама све себи узимају два, три човјека блиска власти. Таквим понашањем шаљемо лошу поруку грађанима, а прављење овакве врсте монопола ће коштати и нашу општину и наше грађане".

 

Кубатлија је нагласио да ако се настави ићи у оваквом смјеру када је у питању продаја плацева - ДНС је спреман да изађе са приједлогом о Референдуму у општини Пале о продаји плацева.

 

Он је подсјетио да иако је давно поднио иницијативу за преиспитивање диплома високох функционера у нашој општини, на то питање још увијек чека одговор.

 

"ДНС неће одустати од иницијативе јер је недопустиво да људи са купљеним дипломама буду на челу јавних предузећа, а то ћемо ускоро и доказати."

 

Када је у питању наступање ДНС-а на предстојећим локалним изборима, Кубатлија је рекао да ДНС неће подржати кандидатуру Бошка Југовића за начелника општине.

 

"Ми имамо добру сарадњу са СНСД-ом, али немамо са Бошком Југовићем који опструише све могуће пројекте које ДНС може да реализује. Уколико СНСД понуди другог кандидата за начелника општине, ДНС ће подржати такву кандидатуру. Овако, вођени лошим искуством када је Југовић у питању, кандидатуру тог човјека никако нећемо подржати" био је јасан Кубатлија.

Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
ДУБРАВАЦ: Захвалан сам ДНС Брчко на посвећености и пожртвова...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

20 Март, 2023
Министар Нешић на састанку са амбасадором Републике Словачке...

Министар безбједности Ненад Нешић на састанку са...

16 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!