Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПОПОВИЋ: ПОТПИСАН УГОВОР О ПРЕНОСУ ПРАВА СВОЈИНЕ НАД НЕПОКРЕТНОСТИМА У БИЈЕЉИНИ

4 Март, 2020

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић потписали су данас у Бањалуци уговор о преносу права својине и посједа над непокретностима у Бијељини с циљем изградње нове жељезничке и аутобуске станице у овом граду.
 

Поповић је рекао да су активности на овом плану започете 2016. године када је на заједничкој сједници влада Српске и Србије донесена одлука да право својине и посједа над непокретностима буде пренесено са "Жељезница Србије" на Републику Српску.
 

"Овај пројекат ће имати велики значај за град Бијељину, али и за Српску. У перспективи он подразумијева, осим изградње модерне аутобуске станице и измјештање жељезничког колосијека, и изградњу нове жељезничке станице на новој локацији", рекао је Поповић новинарима у Бањалуци након потписивања уговора.
 

Он је додао да је ово добар вид сарадње, те изразио наду да ће оваквих пројеката бити и у будућности.
 

Према његовим ријечима, финансирање изградње жељезничке станице биће обавеза града Бијељина, што проистиче из уговора, а томе мора претходити измјештање жељезничког колосијека.
 

"Нова жељезничка станица биће на новој локацији, изван центра града, ближе новој модерној петљи ауто-пута Београд-Бијељина-Брчко-Бањалука", навео је Поповић.
 

Мићић је захвалио Влади Српске и ресорном министарству, те нагласио да ће овај пројекат много значити за град Бијељину, јер ће на мјесту жељезничке станице бити модерна аутобуска станица, на коју ће аутобуси долазити директно са обилазнице и неће оптерећивати центар града.
 

“Наша обавеза је и да изградимо нову жељезничку станицу на новој локацији, код Индустријске зоне два чија је предрачунска вриједност око 450.000 КМ и већ смо направили пројекат. Нова станица ће бити коришћена за теретни саобраћај, а уколико буде могућности за модернизацију пруге за путнички саобраћај тражићемо мјесто и за путнички", рекао је Мићић. 

ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
Нешић: Није успио покушај стигматизације српског народа...

Чињеница да већина земаља чланица Уједињених...

23 Мај, 2024
Нешић: Нисам увриједио жртве злочина у Сребреници...

Нисам ја увриједио жртве злочина у Сребреници,...

23 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!