Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПОПОВИЋ: ПОТПИСАН УГОВОР О ПРЕНОСУ ПРАВА СВОЈИНЕ НАД НЕПОКРЕТНОСТИМА У БИЈЕЉИНИ

4 Март, 2020

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић потписали су данас у Бањалуци уговор о преносу права својине и посједа над непокретностима у Бијељини с циљем изградње нове жељезничке и аутобуске станице у овом граду.
 

Поповић је рекао да су активности на овом плану започете 2016. године када је на заједничкој сједници влада Српске и Србије донесена одлука да право својине и посједа над непокретностима буде пренесено са "Жељезница Србије" на Републику Српску.
 

"Овај пројекат ће имати велики значај за град Бијељину, али и за Српску. У перспективи он подразумијева, осим изградње модерне аутобуске станице и измјештање жељезничког колосијека, и изградњу нове жељезничке станице на новој локацији", рекао је Поповић новинарима у Бањалуци након потписивања уговора.
 

Он је додао да је ово добар вид сарадње, те изразио наду да ће оваквих пројеката бити и у будућности.
 

Према његовим ријечима, финансирање изградње жељезничке станице биће обавеза града Бијељина, што проистиче из уговора, а томе мора претходити измјештање жељезничког колосијека.
 

"Нова жељезничка станица биће на новој локацији, изван центра града, ближе новој модерној петљи ауто-пута Београд-Бијељина-Брчко-Бањалука", навео је Поповић.
 

Мићић је захвалио Влади Српске и ресорном министарству, те нагласио да ће овај пројекат много значити за град Бијељину, јер ће на мјесту жељезничке станице бити модерна аутобуска станица, на коју ће аутобуси долазити директно са обилазнице и неће оптерећивати центар града.
 

“Наша обавеза је и да изградимо нову жељезничку станицу на новој локацији, код Индустријске зоне два чија је предрачунска вриједност око 450.000 КМ и већ смо направили пројекат. Нова станица ће бити коришћена за теретни саобраћај, а уколико буде могућности за модернизацију пруге за путнички саобраћај тражићемо мјесто и за путнички", рекао је Мићић. 

Нешић на састанцима са Сашком Коцевим и Џонoм Кенедиjeм Мосо...

Министар безбједности Ненад Нешић имао је...

29 Март, 2023
Дубравац: Не стављајте со на рану!...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

26 Март, 2023
НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!