Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ: НА ПРИЈЕТЊЕ СРБИМА ОДГОВОРИТИ СРПСКИМ ЈЕДИНСТВОМ

22 Фебруар, 2020

Предсједник Демократског народног савеза Ненад Нешић изјавио је да на пријетње Србима треба одговорити српским јединством.
 

Коментаришући пријетње замјеника помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију Метјуа Палмера према званичницима Републике Српске који подрже став српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, Нешић је рекао да је то очекивана реакција Палмера, јер се и прије оглашавао само када је то било на штету Републике Српске и српског народа.
 

"Спремни смо да идемо до краја, да вратимо изворне надлежности Републике Српске према Дејтонском мировном споразуму. Представници српског народа треба да се држе изворног Дејтона и слова, а не духа Дејтона", рекао је Нешић.
 

Нешић сматра да Палмерове пријетње треба озбиљно схватити, али и да то треба бити упозорење свим Србима да само јединствено могу заштитити Републику Српску, те да је неопхопдно да се чврсто остане уз закључке донесене на посебној сједници Народне скупштине.
 

Он је указао и на потребу да се истраје на доношењу новог закона о Уставном суду БиХ који треба довести до тога да поштује право и спријечи да у њему дјелују тројица страних судија заједно са двојицом судија из СДА, односно људи који представљају бошњачку компоненту унутар БиХ.
 

У супротном, сматра Нешић, српски народ ће доћи у ситуацију да изгуби Републику Српску, а све жртве српског народа из прошлог вијека биће узалуд.
 

Закључак Предсједништва СДА да ова странка неће прихватити захтјев да се измијени структура Уставног суда БиХ, Нешић сматра очекиваним, јер је СДА заговорник унитарне БиХ и не жели да прихвати ништа што би довело до равноправности народа у БиХ.
 

Према његовим ријечима, Уставни суд БиХ је инструмент за стварање те унитарне БиХ у складу с њиховом декларацијом, па српски представници морају истрајати и не смију дозволити даље ђеловање таквог Уставног суда на територији Републике Српске.

Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
ДУБРАВАЦ: Захвалан сам ДНС Брчко на посвећености и пожртвова...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

20 Март, 2023
Министар Нешић на састанку са амбасадором Републике Словачке...

Министар безбједности Ненад Нешић на састанку са...

16 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!