Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ: ПРВИ ЗАКОН КОЈИ СЕ МОРА УСВОЈИТИ ЈЕСТЕ ЗАКОН О УСТАВНОМ СУДУ БиХ

17 Фебруар, 2020

Предсједника ДНС-а Ненад Нешић рекао је данас у Бањалуци да се одлуком Уставног суда БиХ о пољопривередном земљишту разграђује Дејтонски мировни споразум и жели радити на унитаризацији БиХ, што је недопустиво.


"Сједница Народне скупштине данас је под будним оком свих - пријатеља и непријатеља Републике Српске, и оних који је воле и оних који је не воле, и оних који је желе јаку, снажну и просперитетну, и оних који би да је укину", рекао је Нешић.


Он је нагласио да је ситуација изузетно сложена, али не и нова.


"Никоме од нас није први пут да се суочавамо са оваквим изазовом. Није ово прву удар на Републику Српску. Али, ако не дамо адекватан одговор, неће ово бити посљедњи удар", констатовао је Нешић у обраћању на посебној сједнци Народне скупштине Републике Српске.


Он је нагласио да се данас у парламенту одлучује хоће ли се једно крупно национално питање, питање опстанка и будућности Српске искористити за јефтино политиканство и међусобне обрачуне или ће се заборавити на међусобне размирице, анимозитете.


Нешић је апеловао да данас сви заједно морају стати у одбрану једине отаџбине Републике Српске.


Он је истакао да они који се највише заклињу у БиХ неће да схвате да је она творевина која се састоји од два ентитета - Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ и не може бити унитаризована.


Нешић је истакао да је одлуком о пољопривредном земљишту Уставни суд БиХ превршио мјеру, јер ФБиХ може корисити пољопривредно земљиште, као и Брчко Дистрикт, а Српска не може - што је недопустиво.


"Оспоравају нам грб и химну 'Боже правде'. Како то да је Уставни суд рекао да су 25. новембар и 1. март у складу са Уставом а 9. јануар није? Морам цинично рећи, можда је требало да кажемо судијама у Уставном суду БиХ да су и 1. март и 25. новембар црквени празници - Бијеле покладе и Свети Јован Милостиви. Обиљежени су у календару СПЦ црним словом. Да су то знали, вјероватно би их забранили", рекао је Нешић.

 

Нешић је позвао посланике на јединство у одбрани Републике Српске и њених интереса и нагласио да се данас јасно мора поручити - први закон који Савјет министара и Парламентарна скупштина БиХ морају да усвоје јесте Закон о Уставном суду БиХ и ниједан прије њега.


 

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!