Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПРЕДСЈЕДНИШТВО ДНС-а: ЗАКАЗАНА СЈЕДНИЦА ГЛАВНОГ ОДБОРА ДНС

5 Фебруар, 2020

На сједници Предсједништва ДНС-a одлучено да ће сједница Главног одбора бити одржана 15. фебруара у Бањалуци.

 

Према ријечима замјеника предсједника Милана Радовића тада ће бити одлучено када ће бити одржана ванредна сједница Скупштине на којој ће се бирати предсједник странке.

 

“Желимо да то буде што прије, почетком марта, али то је до Главног одбора. У судском регистру је као предсједник странке уписан и даље Марко Павић, али су се подношењем оставке стекли услове за брисање из регистра. До тада функцију обавља руководство које је изабрано одлуком Предсједништва коју треба да потврди Главни одбор 15. фебруара. Имамо легитимне чланове Предсједништва који доносе легитимне одлуке”, рекао је Радовић.

 

“Морамо на Скупштини да видимо колико је чланова  остало у странци, колико их је отишло у неку другу странку. Имали смо ситуацију да је неки број отишао у Демос и сада ћемо спискове ревидирати. Уз напомену да тамо гдје су градске организације одржале скупштине које нису редовне, дужне су да делегирају нове чланове Скупштине”, рекао је Радовић.

 

Говорећи о дешавањима у Дрвару, гдје се ДНС придружио странкама које су изгласале неповјерење начелници општине из СНСД, Радовић је рекао да има различитих гласања, не само у Дрвару.

 

“Знате да и у Приједору имамо ситуацију да је СНСД промијенио већину. Сасвим је легитимно и легално промијенити већину, важно је да се то уради на законит начин. Наш потпредсједник за Федерацију и наш представник у Дрвару су поступили у складу са оним што је њихово убјеђење. То се њима даје за право, а у складу са Статутом странке”, тврди Радовић.

 

На питање шта мисли о захтјеву СДС да буде одржана сједница Народне скупштине РС на тему НАТО пута БиХ, Радовић је рекао да ће се посланици ДНС понашати у складу са одлуком Клуба који тек треба да засиједа.

 

“Ја сам увијек за конструктивне приједлоге, говорим лично као посланик, али наглашавам да клуб још није разматрао ту иницијативу”, рекао је Радовић.

Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
Нешић: БиХ најмање слободна држава на свијету...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

14 Јануар, 2024
НЕШИЋ: РЕПУБЛИКА СРПСКА, КАО И СВЕТИ СТЕФАН, УПИСАНА У ВЈЕЧН...

Свим грађанима Републике Српске честитам 9....

8 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!