Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

"ДАНИ ЗИМЕ НА КОЗАРИ": НА МРАКОВИЦИ НЕКОЛИКО ХИЉАДА ЉУБИТЕЉА ПЛАНИНЕ

2 Фебруар, 2020

Привредно-туристичка манифестација "Дани зиме на Козари" окупила је на Мраковици више хиљада љубитеља планине, гастрономије, спорта и рекреације.

 

Министар управе и локалне самоуправе Српске Лејла Решић рекла је да је ова манифестација огроман потенцијал и од велике важности за све локалне заједнице које гравитирају Козари, те да је министарство на чијем је челу већ 10 година поносни покровитељ.

 

"Ово је наш огроман потенцијал и све оно што може помоћи нашим општинама да се промовишу и развијају увијек ћемо настојати да подржимо", навела је Решићева.

 

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да се "Дани зиме на Козари" одржавају 14. пут и да су се ту окупили људи из окружења ширег од Крајине.

 

"Ова манифестација сваке године биљежи све више посјетилаца. Сви су дошли и због личног задовољства и изузетно чистог ваздуха у црногоричној шуми која нас окружује", додао је Ђаковић, који је званично отворио манифестацију.

 

Званичном отварању манифестације претходило је полагање вијенаца у меморијалној зони споменика на Мраковици.

 

Вијенце су положиле  Решићева и Гашићева, делегације Народне скупштине Републике Српске, посланици Душко Ивић и Дане Малешевић, као и градоначелник Приједора и начелници општина Оштра Лука Драган Станар и и Лакташа Ранко Карапетровић.

 

У наставку је услиједило такмичење у забавним спортским дисциплинама за која су се пријавиле екипе Приједора, Градишке, Козарске Дубице, Новог Града, Српца, Лакташа, Оштре Луке, Костајнице и Брода.

 

Одржано је такмичење средњих школа у којем учествују двије школе из Приједора, те по једна из Градишке, Новог Града, Дервенте и Брода.

 

У категорији извиђача и планинара чорбе су припреме 14 екипа из Приједора, Козарске Дубице, Бањалуке, Српца, Бијељине, Петрова, Зенице, Масловара и Брода, док се у прирпеми ловачког котлића такмичи 11 ловачких удружења из Приједора, Градишке, Новог Града, Костајнице, Бањалуке и Дрвара, те гости из Старе Пазове из Србије.

 

Организатори манифестације су Град Приједор, туристичке организације Приједор, Козарска Дубица, Нови Град и Градишка, те Национални парк "Козара".

 

Покровитељ је Град Приједор, а организовање су помогли и Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске, као и пријатељи манифестације.

 

Присуствовали су и предсједник ГО ДНС-а Драгутин Родић, потпредсједници ГО ДНС-а Оливера Брдар Мирковић и Драган Ромчевић, као и бројни чланови ДНС-а.

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!