Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС ПРИЈЕДОР: ДРАГУТИН РОДИЋ ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА ГРАДСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

25 Јануар, 2020

Драгутин Родић изабран је данас (25.1.2020.) једногласно за предсједника Градске организације Демократског народног савеза /ДНС/ Приједор.

 

„Ми смо организација која је настала у Приједору, која је градила своју политику и која је кретала у Приједору у све велике политичке походе“, рекао је Родић новинарима у Приједору након ванредне скупштине.

 

Он се захвалио Миленку Ђаковићу који је ову дужност обављао до данас.

 

„За оне који мисле да је то била оставка или било шта друго, ја могу потпуно одговорно да кажем да је то био договор нас у ДНС-у да покушамо да у једном човјеку не буде више функција“, навео је Родић.

 

Он је додао да ће уз постојећа три потпредсједника, Оливере Брдар-Мирковић, Драгана Ромчевића и Душка Ивића, на данашњој сједници Градске организације ДНС-а Приједор данас предложити још три потпредсједника по функционалном моделу односно предсједника младих Бојана Мартића, предсједницу актива жена Славицу Поповић и шефа одборничког клуба ДНС-а у Скупштини града Приједора Горана Предојевића, за замјеника предсједника Златка Ритана и за секретара Драгана Мамића.

 

„Оно на чему ћу инсистирати је да не буде више од једне функције у једном човјеку“, истакао је Родић. 

 

Осим деакумулације функција, Родић је најавио промјене у рејонској координацији да би потпуно била заступљена цијела територија града Приједора. 

 

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић рекао је да је данашњим догађајем у Приједору стављена тачка на приче о размирицама у ДНС-у, да је Ђаковић остао предсједник Регионалног одбора ДНС регије Приједор и члан Предсједништва ДНС-а и да је почео процес окретања ДНС-а ка локалним изборима.

 

„Највјероватније до краја фебруара биће ванредна скупштина републичке организације ДНС-а гдје ће бити изарбан предсјендик ДНС-а у пуном мандату“, додао је Нешић.

 

Одговарајући на питање о функционисању коалиције, он је рекао да она функционише на републичком и на нивоу БиХ.

 

„Ако сте чули да је портпарол СНСД-а господин Ковачевић изјавио да ће све локалне организације СНСД-а добити на слободи да бирају своје партнере, руководећи се тим њиховим ставом, ја сматрам, и то ће бити мој став, да ДНС да на слободу својим локалним организацијама да у Републици Српској иду у коалицију са онима са којима они сматрају да је то најбоље и што је у интересу ДНС-а“, истакао је Нешић. 

 

Присутнима се обратио  и дугогодишњи предсједник ДНС-а и члан Градског одбора ДНС Приједор Марко Павић  који је дао пуно подршку  новом предсједнику Градске организације ДНС Приједор и пожелио му сретан рад,
  

Осим локалних функционера и чланова странке, сједници су присуствовали министарка у Влади Српске Лејла Решић, те посланици у Народној скупштини Републике Српске Душко Ивић, Мирко Совиљ, Дане Малешевић, Славко Глигорић и Александар Главаш. 
 

Дубравац: Не стављајте со на рану!...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

26 Март, 2023
НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!