Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„INSAJDER“–ИНТЕРВЈУ- НЕШИЋ: ОЧЕКУЈЕМ ВИШЕ ЗАЈЕДНИШТВА И ТИМСКОГ РАДА У ДНС-у

25 Децембар, 2019

Ја сам човјек који окупља људе! Очекујте више заједништва, више тимског рада у ДНС у наредном периоду. Можемо очекивати ДНС који ће бити неупоредиво више присутан у сваком дијелу Републике Српске, који ће настојати да допре до сваког човјека, да допре до сваког кутка наше Републике - каже у данашњем (25.12.2019.) интервјуу за "Insajder.in" Ненад Нешић в.д. предсједника Демократског народног савеза.

 

INSAJDER: Шта за чланство и бираче ДНС значи Ваш долазак на чело странке?
НЕШИЋ: Пет година сам у Демократском народном савезу, пет година проводим политику ДНС-а и залажем се за заштиту интереса Републике Српске и за добробит грађана Републике Српске, и то говори да ће политика која је установљена у ДНС-у и даље бити спровођена на најбољи начин. Можда сада са мало више енергије, више елана и више полета. Можда ћемо бити агилнији на терену. Гледаћемо да дођемо и до оних људи до којих нисмо успјевали да дођемо свих ових година. Политика странке се не мијења од дана до дана. Наш концепт одговорности према Српској и према сваком грађанину је нешто што ми ни на који начин не желимо и нећемо мијењати. Наш концепт да је Република Српска на првом мјесту и даље остаје. Концепт да је сваки појединац за нас подједнако важан и даље остаје. Мој долазак на чело Демократског народног савеза значи само нову енергију, нови ентузијазам и више рада, више залагања и више посвећености спровођењу програма ДНС-а.

 

INSAJDER: Какав ДНС можемо очекивати са Ненадом Нешићем на челу?
НЕШИЋ: Ја сам човјек који окупља људе! Очекујте више заједништва, више тимског рада у ДНС у наредном периоду. Можемо очекивати ДНС који ће бити неупоредиво више присутан у сваком дијелу Републике Српске, који ће настојати да допре до сваког човјека, да допре до сваког кутка наше Републике.

 

INSAJDER: Да ли је овим стављена тачка на подјеле у ДНС-у?
НЕШИЋ: Све вријеме сам говорио да у Демократском народном савезу нема подјела. Ми смо странка која је синоћ показала да можемо да имамо различите ставове, али да су нам циљеви исти. Природно је да је у једној политичкој организацији, која је заснована на добровољном удруживању људи и њихових идеја, људи имају различита мишљења о појединим питањима, али је синоћ показано да смо у стању да се договоримо, да смо у стању да заједнички артикулишемо која су то најважнија питања за ДНС и да у једној потпуно демократској атмосфери донесемо одлуке које су у најбољем интересу и Републике Српске и Демократског народног савеза и сваког нашег члана и симпатизера.

 

INSAJDER: За неколико дана улазимо у изборну 2020. годину. У Републици Српској одржавају се локални избори. Какве резултате ДНС може очекивати?
НЕШИЋ: Демократски народни савез ће у ову кампању ући са високим прагом. На посљедњим општим изборима освојили смо 100.000 гласова. Наше чланство, наши симпатизери очекују не само да поновимо тај резултат већ да га учинимо још бољим. Ми ћемо настојати да својим знањем и искуством које има сваки од наших чланова покушамо да тај резултат учинимо још бољим и да ДНС позиционирамо на политичкој сцени Републике Српске као фактор стабилности, као фактор развоја, као фактор напретка, као интегришући фактор, као фактор чије су идеје усмјерене ка приближивању Републике Српске и Босне и Херцеговине Европској унији којој ми припадамо, не само географски већ и вриједносно.
 

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравил...

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не...

30 Септембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!