Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

“ГЛАС СРПСКЕ”-НЕШИЋ: ДОБРО ЋЕМО ПАЗИТИ КОГА ЋЕМО ПУСТИТИ У СТРАНКУ

25 Децембар, 2019

Стабилизација стања у Демократском народном савезу (ДНС) је један од приоритета новог руководства, а наш циљ је да у наредном периоду будемо видљивији у Републици Српској, наставимо јачу борбу за добробит Српске и њених грађана те остваримо најбољи резултат на предстојећим локалним изборима.

 

Изјавио је то у интервјуу за “Глас Српске” новоизабрани вршилац дужности предсједника ДНС-а Ненад Нешић који је на то мјесто изабран у уторак на ванредној сједници Предсједништва странке, до које је дошло након што је дугогодишњи лидер Марко Павић раније тог дана поднио оставку.

 

ГЛАС: Којим путем ДНС наставља?

НЕШИЋ: Човјек сам који окупља људе и очекујем више заједништва у ДНС-у у идућем периоду. Можемо очекивати да ће странка бити више присутна у свим дијеловима Српске и да ћемо бити приступачнији грађанима.

 

ГЛАС: Како то мислите постићи, односно шта није у тој мјери штимало за вријеме бившег руководства?

НЕШИЋ: Са новим руководством имамо знатно више енергије, снаге, елана. Наши претходници су доста добро радили посао, али тим, који предводимо Милан Радовић као потпредсједник, Дарко Бањац као генерални секретар и ја, има знатно више енергије и у овом моменту може више да понуди грађанима Српске. Спремни смо да одговоримо на све изазове пред којима се налази народ и Српска.

 

ГЛАС: Кажете да ћете више радити на јединству и јачању ДНС-а, а већ имамо поједине изјаве из ДЕМОС-а, странке која је и настала из ДНС-а, да и они очекују још појачања управо из странке коју сте преузели.

НЕШИЋ: Битно је видјети ко каже, а не шта каже. Од када сам изабран за предсједника, стижу ми бројне честитке од великог броја функционера ДЕМОС-а и не знам како да их схватим. Да ли је то упућено лично мени или ДНС-у који је напокон кренуо узлазном путањом? Не знам о чему причају из ДЕМОС-а.

 

ГЛАС: Може ли се, имајући у виду то што причате, очекивати да би се неки могли и вратити у ДНС?

НЕШИЋ: Многи чекају састанак са новим руководством ДНС-а, не само из ДЕМОС-а него и других партија, али ДНС овај пут неће журити. Добро ће одвагати кога ће примити у своје редове и нама је приоритет приоритета да стабилизујемо ДНС са постојећим општинским и градским одборима.

 

ГЛАС: Да ли сте разговарали са Вашим претходником Марком Павићем?

НЕШИЋ: Јесам. Договорили смо се да у понедјељак дођем код њега у Приједор. Рекао ми је да је његов број телефона увијек доступан за мене и да је спреман да својим савјетима помогне у даљој стабилизацији ДНС-а. То је добра порука од њега и још једном му захваљујем. Човјек који је 16 година био на челу ове странке има шта да каже и посавјетује ново руководство.

 

ГЛАС: Када ће бити унутарстраначки избори у ДНС-у?

НЕШИЋ: Крајем јануара или у првој половини фебруара би требало да буде сједница Главног одбора странке који треба да потврди посљедње одлуке Предсједништва ДНС-а. На тој сједници донијећемо одлуку да ли ћемо ићи у пријевремене унутарстраначке изборе или ћемо чекати редовне који су планирани за 2021. годину. С обзиром на то да су пред нама локални избори, видјећемо да ли је сврсисходно ићи и у унутарстраначке изборе.

 

ГЛАС: Да ли ће ДНС, имајући у виду турбуленције и проблеме који дуже трају у странци, спреман дочекати локалне изборе наредне године?

НЕШИЋ: Апсолутно. Ново руководство ће након празника обићи све наше општинске и градске одборе, саслушати људе и видјети који су проблеми и како их превазићи. Вјерујем да ће ДНС наредне године остварити најбољи могући резултат на локалним изборима.

 

ГЛАС: Да ли ће бити промјена у дјеловању ДНС-а у Републици Српској и на нивоу БиХ или ДНС остаје дио владајуће коалиције?

НЕШИЋ: У Српској имамо коалицију са СНСД-ом и партнерима. ДНС нема намјеру да напушта ту коалицију. Трудићемо се да наша мишљења, која иду у правцу просперитета РС, буду више уважена и прихваћена.

 

ГЛАС: А на нивоу БиХ?

НЕШИЋ: ДНС је на том нивоу дио српске репрезентације. Очекујемо да ће 16. јануара бити именован наш министар у Савјету министара БиХ те да ћемо наставити да дјелујемо у том капацитету. ДНС сигурно никада неће искочити изван интереса Републике Српске.

 

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравил...

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не...

30 Септембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!