Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПРИЈЕДОР-ПАВИЋ: МЛАДИ ДА ГРАДЕ БОЉУ БУДУЋНОСТ ЗА СЕБЕ И СВЕ КОЈИ ЖИВЕ У СРПСКОЈ

7 Децембар, 2019

Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је данас (7.12.2019.) да је младе ДНС-а још једном упознао са основним смјерницама политике ДНС-а, као и са Програмом реформи БиХ.

 

„То је данас најважнија тема и о томе причају многи. Кажу да га нису читали, а ја знам да јесу читали и знају шта пише у њему. Ја сам искрено рекао заиста оно што пише“, нагласио је Павић.

 

Он је додао да је младе упознао и са ставовима ДНС-а о НАТО-у у смислу да треба слиједити на том путу Србију, као и о формирању власти на нивоу БиХ и о тренутним односима у коалицији.

 

„Један снажан утисак са овог састанка носим, а то је опредијељеност младих да граде бољу будућност за себе и све који живе у Републици Српској. Њихово интересовање не само за ово што је данас него шта ће бити за десет година, потпуно је у складу са оним што ради ДНС: да радимо дугорочно, да не подлегнемо тренутним политикантским питањима, него да се систематски и организовано бавимо најкрупнијим питањима политичког и економског развоја“, истакао је Павић.

 

Према његовим ријечима, млади имају подршку ДНС-а за своје активности јер су били та снага која је након покушаја рушења ДНС-а крајем прошле године чврсто стајала на принципима политике ДНС-а.

 

„И данас се показала као једна организована снага која ће сутра преузети ДНС, али која ће на наредним локалним изборима значајно допринијети повећању броја гласова“, рекао је Павић.

 

Он је навео да је упознао мандатара Зорана Тегелтију са ставом да ДНС жели једно од три министарска мјеста  у Савјету министара БиХ.

 

„Ја очекујем да ћемо то са СНСД-ом успјети договорити и да ћемо до понедјељка моћи дати име министра из редова ДНС-а. Ми тражимо једно министарско мјесто. Спремни смо на два мјеста одмах одреаговати. Битно је да је једно од три“, рекао је Павић новинарима у Приједору.

 

Предсједник Организације младих ДНС-а Боривоје Обрадовић изјавио је да је Приједор изабран за мјесто одржавања данашњих сједница Предсједништва и Главног одбора младих ДНС-а јер слови за базу ДНС гдје је и омладина и уопште странка најјача.

 

„У посљедњих годину дана примјетни су знатни напади свих могућих политичких актера на ДНС. Намјерно смо изабрали Приједор јер нас баш то мотивише да будемо још јачи и снажнији и да наставимо тренд раста на наредним изборима“, поручио је Обрадовић.

 

Обрадовић истиче да су данас кооптирали нове чланове у Главни одбор Организације младих и да је Соња Ившиновић из Приједора изабрана за замјеника предсједника Организације младих ДНС.

 

Предсједник младих ДНС-а Приједор Бојан Мартић рекао је да су у Приједору данас представници маладих ДНС-а из свих општина и градова Републике Српске.

 

„Стање у организацији младих у Приједору је на изузетно завидном нивоу. Јако пуно радимо, имамо јако пуно младих људи између 20 и 25 година, што је јако добро. Подмлађујемо организацију и имамо стабилну будућност и добар тим који ће наставити даље радити за ДНС у Приједору и на нивоу Републике Српске“, навео је Мартић. 

 

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравил...

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не...

30 Септембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!