Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПАВИЋ: НИЈЕДНА ОДЛУКА ПИК-а НЕМА ВЕЋУ СНАГУ ОД СКУПШТИНСКЕ

14 Новембар, 2019

Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је данас (14.11.2019.) да ниједна одлука Савјета за спровођење мира /ПИК/ нема већу снагу од одлуке Народне скупштине Републике Српске.

 

"Досадило ми је да често једни излазе у јавност и кажу да су забринути, па други да су озбиљно забринути, па трећи да су превише забринути за нас, а нико не предузима ништа конкретно да нека питања буду ријешена", рекао је Павић новинарима у Бањалуци коментаришући изјаву амбасадора земаља чланица ПИК-а. 

 

Одговарајући на питање како коментарише чињеницу да на посебној сједници Народне скупштине на којој су разматрана веома значајна питања за Српску није постигнуто српско јединство, посебно када се има у виду да је СДС државотворна странка и да су њени функционери највише били изложени антидејтонском дјеловању високих представника, Павић је рекао да су очигледно велике разлике између власти и опозиције у приступу многим питањима. 

 

Он је истакао да је за сваки посао најбоље да буде постигнуто јединство, али да, ако га нема у мишљењима и програмима, онда га је тешко постићи и на терену. 

 

Амбасадори земаља чланица ПИК-а оцијенили су да се закључци Народне скупштине Републике Српске усвојени на посебној сједници заснивају на погрешном тумачењу Дејтонског мировног споразума, због чега их одбацују. 

 

У изјави амбасадора, са којом Русија није сагласна, тврди се да БиХ ужива суверенитет, а Устав БиХ не оставља простор за "суверенитет" ентитета, који правно постоје само на основу Устава БиХ, те да је то у више наврата потврдио Уставни суд БиХ. 
 

Дубравац: Не стављајте со на рану!...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

26 Март, 2023
НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!