Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕВЕСИЊЕ-НЕШИЋ: УСКОРО РЕКОНСТРУКЦИЈА ВИШЕ ПУТЕВА У ХЕРЦЕГОВИНИ

24 Октобар, 2019

Вршилац дужности директора  Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић рекао је да ће наредних дана почети радови на дионици пута Требиње-Љубиње, на прољеће реконструкција магистралног пута Невесиње-Мостар, те Невесиње-Гацко и најавио друга улагања у путну инфраструктуру у Херцеговини.

 

Нешић је данас (24.10.2019.) са начелником општине Невесиње Миленком Авдаловићем у тој локалној заједници отворио реконструисану Улицу Милоша Обилића, која је уједно и магистрални пут према Мостару.

 

Он је изјавио да је рехабилитацијом Улице Милоша Обилића у потпуности реконструисана путна инфраструктура у урбаном дијелу Невесиња.

 

"Дужина улице је 570 метара, а вриједност радова 630.000 КМ. У претходну улицу, такозвани спојни пут, уложили смо 540.000 КМ. План је да и даље наставимо улагања у Невесиње, те да у идућој години урадимо једну кружну раскрсницу, а можда и двије - у зависности од средстава", рекао је Нешић.

 

Нешић је најавио да ће на прољеће почети реконструкција магистралног пута према Мостару, од ентитетске границе ка Невесињу, у дужини од 12 километара.

 

"Ми смо на основу одлуке Владе Републике Српске кренули у унапређење путне инфраструктуре у Берковићима у дужини од 2,6 километара, вриједности 200.000 КМ. Радимо и обилазницу у Требињу, а ових дана почињемо са рехабилитацијом пута Требиње-Љубиње. Ако временски услови дозволе, у наредних неколико дана почећемо са радовима, а рок за завршетак је три године, али ћемо се трудити да завршимо у идућој години", нагласио је Нешић.

 

Авдаловић је рекао да је задовољан инвестицијама у путну инфраструктуру на подручју Невесиња јер је ове године изграђен пут који спаја два регионална пута према Гацку и Берковићима, а завршена је и улица Милоша Обилића, која је била веома захтјевна.

 

"Разговарали смо и о рехабилитацији пута за Мостар и мислим да смо близу рјешења, те да ће радови почети на прољеће, док ћемо током зиме одлучити како ријешити превој Гребак. Нешић нас је извијестио и да ће почети реконструкција магистралног пута према Гацку", истакао је Авдаловић.

 

Авдаловић и Нешић изразили су задовољство квалитетом изведених радова, а извођач је предузеће "Невесиње путеви".
 

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравил...

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не...

30 Септембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!