Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

РЕШИЋ: УСВОЈЕНА ОДЛУКА О КРИТЕРИЈУМА ЗА ОЦЈЕНУ СТЕПЕНА РАЗВИЈЕНОСТИ ЈЕДИНИЦА...

11 Октобар, 2019

Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су синоћ (10.10.2019.) Одлуку о критеријумима за оцјену степена развијености јединица локалне самоуправе у Републици Српској.

 

С тим у вези, министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је синоћ да је приједлог одлуке о критеријумима за оцјену степена развијености јединица локалне самоуправе у Републици Српској идентичан важећој, односно да има девет критеријума.

 

"Наша законска обавеза је да сваке три године Народној скупштини доставимо ову одлуку на разматрање. Ријеч је о критеријумима који су установљени методом `I-одстојања`", рекла је Решићева.

 

Она је навела да су критеријуми за оцјену степена развијености јединица локалне самоуправе остварени укупни приходи регистрованих привредних субјеката у претходној години на нивоу јединице локалне самоуправе по становнику и остварени буџетски приходи у претходној години на нивоу јединице локалне самоуправе по становнику.

 

"Критеријуми су и стопа незапослености – процентуално учешће незапослених лица у укупној радној снази на нивоу јединице локалне самоуправе, густина насељености, број регистрованих возила на подручју јединице локалне самоуправе у односу на онај у Српској, број основаца у односу на број становника на нивоу јединице локалне самоуправе", каже Решићева.

 

Она је нагласила да су критеријуми и општа стопа природног прираштаја на нивоу јединице локалне самоуправе, број пословних субјеката на нивоу јединице локалне самоуправе у односу на укупан број пословних субјеката у Републици Српској, те вриједност извршених радова према врсти грађевинских објеката и стамбена изградња на нивоу јединице локалне самоуправе у односу на укупну вриједност у Републици Српској. 
 

НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!