Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

РЕШИЋ: УСВОЈЕНА ОДЛУКА О КРИТЕРИЈУМА ЗА ОЦЈЕНУ СТЕПЕНА РАЗВИЈЕНОСТИ ЈЕДИНИЦА...

11 Октобар, 2019

Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су синоћ (10.10.2019.) Одлуку о критеријумима за оцјену степена развијености јединица локалне самоуправе у Републици Српској.

 

С тим у вези, министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је синоћ да је приједлог одлуке о критеријумима за оцјену степена развијености јединица локалне самоуправе у Републици Српској идентичан важећој, односно да има девет критеријума.

 

"Наша законска обавеза је да сваке три године Народној скупштини доставимо ову одлуку на разматрање. Ријеч је о критеријумима који су установљени методом `I-одстојања`", рекла је Решићева.

 

Она је навела да су критеријуми за оцјену степена развијености јединица локалне самоуправе остварени укупни приходи регистрованих привредних субјеката у претходној години на нивоу јединице локалне самоуправе по становнику и остварени буџетски приходи у претходној години на нивоу јединице локалне самоуправе по становнику.

 

"Критеријуми су и стопа незапослености – процентуално учешће незапослених лица у укупној радној снази на нивоу јединице локалне самоуправе, густина насељености, број регистрованих возила на подручју јединице локалне самоуправе у односу на онај у Српској, број основаца у односу на број становника на нивоу јединице локалне самоуправе", каже Решићева.

 

Она је нагласила да су критеријуми и општа стопа природног прираштаја на нивоу јединице локалне самоуправе, број пословних субјеката на нивоу јединице локалне самоуправе у односу на укупан број пословних субјеката у Републици Српској, те вриједност извршених радова према врсти грађевинских објеката и стамбена изградња на нивоу јединице локалне самоуправе у односу на укупну вриједност у Републици Српској. 
 

Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
Патолошка мржња Дениса Бећировића према свему што је српско....

Ако нешто изгриза темеље БиХ, подрива темеље...

1 Август, 2023
НЕШИЋ: СРПСКЕ НЕ БИ БИЛО ДА ЈЕ МИШЉЕЊЕ ЗАПАДНИХ СИЛА БИЛО ВО...

Воља народа се не може санкционисати, а рад...

1 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!