Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПРИЈЕДОР ДОБИЈА НОВИ КРУЖНИ ТОК

24 Септембар, 2019

У Приједору је данас (24.09.2019.) озваничен почетак радова на изградњи кружне раскрснице на укрштању магистралних путева М4 и М15 са Улицом 29. новембра, односно на самом улазу у град. 

 

Неђо Трнинић, министар саобраћаја и веза и Влади Српске каже да је ово једна од пет критичних дионица на магистралном путу Бањалука- Приједор, а изградњом кружног тока, сигурност учесника у саобраћају биће на вишем нивоу.

 

“Све смо обиљежили саобраћајном сигнализацијом. Идемо у санирање ове критичне тачке и надам се да овдје више неће бити проблема. Иначе, у  Републици Српској има више од 40 тих критичних тачака. Три смо санирали, за девет радимо пројектну документацију, а циљ је да на свим извршимо санацију”, истакао је Трнинић.

 

Ненад Нешић, вршилац дужности директора јавног предузећа  “Путеви  Републике Српске” тврди да ово неће утицати само на смањење гужве, већ ће се на овај начин повећати и безбједност у саобраћају,

 

"Јавно предузеће `Путеви Републике Српске` урадило је анализу саобраћаја на овом дијелу пута и дошли смо до закључка да је кружна раскрсница најбоље рјешење за овај дио пута. Очекујемо да све тече по плану и да до краја године добијемо нову кружну раскрсницу у Приједору - за безбједнији и бржи саобраћај", увјерен је Нешић.

 

Радове на изградњи нове раскрснице обишао је и градоначелник Миленко Ђаковић не крије задовољство овим пројектом, јер ће то, према његовом мишљењу растеретити саобраћај на подручју града.

 

“Могу са задовољством констатовати да ће град Приједор добити један нови кружни ток, од великог значаја за све учеснике у саобраћају. Биће много лакше укључење и искључење из града према бањалуци и Новом Граду”, сматра Ђаковић.

 

Вриједност радова је 455.000 КМ. Инвеститор је јавно предузеће “Путеви Републике Српске”, а извођач приједорско предузеће “Нискоградња Марјановић“.
 

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!