Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„INSAJDER“-ЈОКИЋ: ОЧЕКУЈТЕ ЈОШ БОЉИ, ЈАЧИ И КОМПАКТНИЈИ ДНС!

15 Септембар, 2019

Драган Јокић, предсједник Општинског одбора ДНС Србац и члан Главног одбора ДНС-а у данашњем (15.9.2019.) интервјуу за „Insajder“  говори о разлозима за улазак у политику, актуелном стању у србачком ДНС-у, али и о плановима ДНС за наредни период.

 

INSAJDER: Како сте се одлучили као успјешан привредник и човјек који има успјешан приватан бизнис иза себе да уђете у политику и зашто баш ДНС?
ЈОКИЋ: Самим питањем дали сте дио одговора, као привредник упознат сам овдашњим условима тржишног привређивања те ми је и те како познато шта је то што је потребно да се унапреди да би привреда боље функционисала. Жеља ми је да својим ангажовањем бар минимално допринесем у ријешавању тих проблема којих и те како има као и осталих ствари које би побољшало живот у нашем друштву. Важна ствар која је утицала на моју одлуку је та што је ДНС-у приступио и господин Радовић, који је примјер одговорног човјека, који је најјачи на пољу економије код нас, јер сматрам да нас само такви способни економисти и привредници, попут њега могу повести у економски опоравак, који деценијама очекујемо.  Морам да кажем да сам направио пун погодак одабиром странке те користим прилику да позовем и остале привреднике као и остале грађане да слиједе мој примјер.

 

INSAJDER: Зашто се за србачки ДНС прича да је један од најјачих општинских одбора ове партије, у чему је снага србачког ДНС-а ?
ЈОКИЋ: Разлози због којих је србачки ДНС израстао у озбиљан и јак одбор су ти што је прво успостављен хармоничан и пријатељски однос са много узајамног поштовања, могу слободно рећи породичан, између самих функционера у нашој странци, те смо се ми увјерили између себе да је права ствар политика коју ми проводимо. Затим смо ишли према свим својим симпатизерима и до детаља представили програм и план на који начин ДНС може да обезбједимо услове за бољи живот наших грађана. Избјегли смо замку давања лажних обећања јер је очигледно да је наш народ итекако уморан од истих, запослили смо неке млађе људе који нису чланови наше странке те на тај начин стекли повјерење да још увијек има наде и за струку и нестраначко запошљавање. Нисмо се либили да критикујемо појаве које нису добре и давали смо конкретна рјешења, а наравно да смо добре ствари подржавали. На крају бих додао и податак на који сам посебно поносан: ми смо можда једини одбор који није напустио ни један члан, а нови нам непрестано пристижу. У Српцу Демос уопште не постоји, нико није ни чуо за ту странку.

 

INSAJDER: Како видите рад Регионалног одбора Лијевче и да ли сматрате да можете побољшати рејтинг ДНС-а у изборној јединици 2?

ЈОКИЋ: Регионални одбор Лијевче организационо функционише на изузетно високом нивоу, а што је то тако најзаслужнији наш шеф, господин Дане Малешевић. Познавајући састав људи који су остали вјерни ДНС-у у нашој регији и рачунајући на огроман ентузијазам који имамо, мислим да је  напредак у раду наше партије неминован. Ипак све ће то и те како зависити од разумијевања људи из самог врха странке, то јест колико ће имати слуха да нам обезбиједе услове да ширимо странку у нашој регији. Генерално, ми се уздамо у нашег предсједника Павића и сигурни смо да нас води правим путем. Увјерени смо да неће дозволити утицаје који долазе са стране, односно од других странака, на чему он сам инсистира, посебно у кадровској политици, јер само тако можемо рачунати на даљи напредак Демократског народног савеза.

 

INSAJDER: Како коментариште натписе појединих медија да су присутне турбуленције у ДНС?

ЈОКИЋ: На њихову жалост, морам да разочарам душебрижнике. У свему томе нема истине. То и јесте једна од особина  ДНС-а, ми се не бавимо трачевима него својим радом и развојем. Ако и има неких различитих мишљења - то је због жеље за још већим напретком свих у странци,  тако да могу сви мирно да спавају, све је под контролом. Надајте се још  јачем, бољем, компактнијем и модернијем ДНС-у.

 

INSAJDER: Да ли ДНС у Српцу остаје у истој коалицији и да ли има простора за сарадњу са неким другим политичким партијама? Ко би могли бити потенцијални партнери на локалним изборима 2020?

ЈОКИЋ: Тренутно на локалном нивоу сарађујемо са СНСД и не планирамо засада ништа ту мијењати, а како ће то у будућности изгледати - не зависи само од нас. Једно је сигурно, нећемо ни за милиметар одступити од политике ДНС-а. До сада смо све радили одговорно и коректно према другим политичким субјектима, што планирамо и убудуће, тако да ћемо прихвати само сарадњу која ће нам гарантовати узајамну коректност  и која неће угрожавати и бити науштрб наше политике. Сви који испуне ове услове могу да се надају сарадњи са нама.

 

Нешић: Није успио покушај стигматизације српског народа...

Чињеница да већина земаља чланица Уједињених...

23 Мај, 2024
Нешић: Нисам увриједио жртве злочина у Сребреници...

Нисам ја увриједио жртве злочина у Сребреници,...

23 Мај, 2024
НЕШИЋ: КАД СРПСКА ПОЗОВЕ СВИ СМО ТУ!...

''Срби су најстрадалији народ на Балкану у...

17 Април, 2024
НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!