clanskaporuka

Предсједник Организације жена ДНС-а Слађана Илић изјавила је данас (17.02.2018.) у Трну да  Организација интензивно ради на јачању регионачних центара странке с циљем припреме за учешће на општим изборима у БиХ у октобру ове године.
"Разматрали смо данас шта је урађено на формирању одбора у локалним заједницама гдје нису постојали. Чини ми се да смо урадили и радимо добар посао у њиховом формирању и јачању", рекла је Илићева новинарима након сједнице Главног одбора и Предсједништва Организације жена ДНС-а.

Она је истакла да је за замјеника предсједника Организације жена ДНС-а данас именована Славица Поповић, а за потпредсједника ове организације Сања Бајић.

"У наредном периоду, као озбиљна политичка партија, спровешћемо низ добротворних активности. Једна од њих биће и за 8. март када би требало да прикупимо новчана средства за превентивне медицинске прегледе жена", додала је Илићева.

Она је изразила наду да ће Организација жена допринијети развоју и унапређењу ДНС-а.

Састанцима су присуствовали  Дане Малешевић, предсједник Регионалног одбора ДНС-а Лијевче поље и  Саша Панић, предсједник Општинског одбора ДНС-а Лакташи. 

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да престижна признања које је угледни лондонски часопис "Фајненшел тајмс" додијелио овој локалној заједници, потврђују да је Приједор град развоја и повољног пословног окружења.

Према оцјенама овог часописа, Приједор је град будућности, а признања је добио у двије од пет области у којој су, између осталог, оцјењиване европске микро локалне заједнице до 100.000 становника.

"Ријеч је о области управљања трошковима, гдје је Приједор међу микро градовима Европе заузео треће мјесто. Тиме потврђујемо како управљамо буџетом, располажемо ресурсима и спроводимо значајне процесе у администрацији јер су то били предмети оцјењивања", истакао је Ђаковић на конференцији за новинаре.

Он је додао да је Приједор заузео девето мјесто када је ријеч о стратегији директних инвестиција.

"Тиме смо показали да смо повољно мјесто за инвестиције, да смо стратешки припремили све процедуре, организацијске јединице, као и подстицаје који су у корист инвеститорима како би били што конкурентнији", нагласио је Ђаковић.

Он је додао да су ово признања која још једном потврђују да се град Приједор креће путем развоја и добра препорука за све будуће инвеститоре.

"Ово ће сигурно утицати да ће инвеститори који прате све ове информације у већем броју долазити у град Приједор са интересом за улагања. Према томе ћемо се поставити у значајној мјери, да прихватимо сваког инвеститора, оцијенимо како можемо сарађивати, те да покренемо даље процесе стварања нових радних мјеста и запошљавања наших грађана", закључио је Ђаковић.

Мирјана Остојић као вођа тима који је припремао град за пријављивање на ову листу "Фајненшел тајмса" је изјавила да је досадашње искуство градова који су раније добијали ове награде, показало да је то би окидач према инвеститорима.

"Њихово занимање биће оправдано, јер је било потребно испунити велики број критеријума да би се град као што је Приједор нашао на оваквој листи и међу знајачајним бројем микро локалних заједница", закључила је Остојићева.

Ово није први пут да се Приједор нашао на једној од награђених листа овог угледног финансијског часописа.

У топ десет микроевропских градова будућности уврштен је и за 2016/17. годину, и то у категорији "цјеновне ефикасности" као БФЦ сертификована локална заједница. 

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да је народ у Српској увијек осјећао Сретење као свој празник, а посебно данас (15.2.2018.) када су односи између Српске и Србије, и уопште између Срба, на највишем могућем нивоу.
Чубриловић, који је у Орашцу присуствовао централној манифестацији обиљежавања Сретења - Дана државности Србије, истакао је да је ово један од најважнијих датума у историји Србије и уопште српског народа. 

"Тог дана 1835. године донесен је један од најмодернијих устава у свијету. Тако либералан устав имало је свега неколико земаља и Србија је била међу њима", подсјетио је Чубриловић. 

Он је изразио наду да ће овај датум још дуго година бити обиљежаван, те да ће га сви Срби осјећати као свој празник. 

Србија данас обиљежава Дан државности у сјећање на Сретење 1804. године, када је почело ослобађање од Турака, те исти датум 1835. године, када је донесен први модерни устав Србије. 

Централна државна манифестација тим поводом одржана је у Орашцу, у присуству највишег државног руководства Србије и Српске. 

Циљ ДНС-а, и мој лични, на наредним изборима у октобру је да освојимо два мандата за Народну скупштину Републике Српске  на изборној јединици 6, све остало би био релативан успјех, каже за портал  „Реално 55“ Ђорђе Поповић, предсједник Општинског одбора ДНС  Лопаре и директор РиТЕ Угљевик.
 

Прошла година је у политичком смислу била турбулентна за ову регију, а један дио тих политичких трзавица се осјетио и овдје у РиТЕ-у. Колико Вам је лично значила тадашња подршка Марка Павића у вези посла који сте обављали и још увијек обављате ?


Па свакако да је много значила подршка предсједника Павића, изузетно. Ја сам члан ДНС-а управо зато што је води господин Павић. Сматрам да је  Павић битно другачији од других политичара који су тренутно актуелни у РС. Он је човјек који располаже огромним искуством, а доказао се и у привредном смислу и у вођењу локалне заједнице, па ево и у вођењу странке, која под његовим вођством напредује из избора у изборе.

Како у том смислу коментаришете и стварање тих афера у политичком смислу и да ли сматрате да су Ваши коалициони партнери из РиТЕ у једном моменту чак пољуљали те односе, бар се тако причало по куларима? Да ли је тога било по Вашем мишљењу ?

По мом мишљењу није тога било, нарочито не афера. Коалициони односи свакако имају своје успоне и падове, проблеме, различита виђења. Ја генерално мислим да то добро функционише, нарочито у последње вријеме и да су те евентуалне трзавице, уколико су постојале, доведене на ниво који је потпуно небитан и мислим да то ни по чему не одудара у односу на нешто што се зове политички живот, односи коалиционих партнера те односи оних који су на власти и оних који нису или оних који су у опозицији. Мислим да је то све било у оквиру прихватљивих мјера и односа који владају на политичком небу у РС па и локално.

Многи не знају да сте Ви и предсједник Општинског одбора ДНС-с у Лопарама. Како оцјењујете снагу ДНС-а у овом моменту јер сте затекли Општински одбор, не тако јак, али сте ипак  успјели да ојачате странку ( 4 одборника) и чак сте  ушли и у власт на локалном нивоу са СДС-ом и ПДП-ом?

Ту прије свега морам да напоменем да се мој политички ангажман веже за 2009 годину, и да је први политички ангажман фактички био ДНС,  управо тада сам преузео вођство над Општинским одбором ДНС-а Лопаре. Од тада, провјерљиво је, он има континуиран раст и није везан за, што би многи нагласили, мој тренутни ангажман. Ми смо били парламентарна странка, успјели смо да останемо парламентарна странка и кад нисмо ни на који начин партиципирали у власти и нисмо користили никакве бенефите које власт доноси са собом. Такође смо имали из избора у изборе све боље резултате и ево данас имамо четири одборника. Као што сте рекли партиципирамо у локалној власти, а мислим да партиципирамо на начин прије свега да допринесемо стабилнијем раду општинске администрације и развоју општине Лопаре гдје су такође неспорни огромни помаци у последњих неколико година. Нарочито да не будем нескроман у последњих годину или двије дана, гдје се и моја странка преко својих функционера укључила у рад општинске админстрације.

Многе Ваше колеге из ДНС-а кажу да вам је највећи успјех то што сте успјели да подмладите свој Општински одбор и да окупите доста младих чланова којима сте дали подршку и условно речено отворили перспективе.  Коилко је то тачно ?

Мислим да има много истине у томе, и заиста када сагледате структуру Општинског одбора Лопара ту је много младих образованих људи, људи који су жељни доказивања, жељни да дају неки свој допринос и нису вољни да напусте средину каква је Лопаре. А заиста средина каква је Лопаре није пружала довољно могућности, али кажем млади људи су спремни да тамо остану и да покушају у Лопарама да граде своју али и перспективу општине те да у том смислу дају свој пуни допринос. Поносан сам на наш одбор, нарочито на младе, на актив жена и на цјелокупни Општински одбор, чланство и симпатизере.

Сигурно се припремате и за наредне опште изборе. Каквим би Ви лично резултатима били задовољни  на Вашој изборној јединици ?

Нажалост овдје не постоји период, који није везан за неку изборну активност. Неко се добро нашалио и то је заиста тако. Ми у РС имамо предизборну и изборну годину и увијек смо или пред неке изборе или смо у изборној години. Хоћу да кажем да заиста није могуће опуштање у било ком периоду. Страначке активности теку мање више континуирано. Што се тиче очекивања и планова за наредне изборе у нашој изборној јединици шест, мислим да би успјех био освојити  два  посланика  у Народној скупштини РС и да покушамо на регији два да се боримо за једног посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ. То би био успјех, све испод тога је заиста релативан успјех, говорим о изборној јединици шест и говорим о изборној јединици два на нивоу БиХ. Мислим да имамо довољно ресурса, да је стање у општинским одборима и Градском одбору Бијељина задовољавајуће и да се ради на уклањању свих недостатака који прате страначки рад, те да уз пуно труда можемо очекивати резултат у складу са нашим процјенама и очекивањима

У вези младих, оцјена је да сте Ви један од директора који је увео реда и у стипендирање на нивоу РиТЕ, да сте ту увели правилнике и неке позитивне новине. Колико је то  тачно ?

Информација је провјерена, донијели смо нови правилник о стипендирању. Расписали смо јавни позив који је још увијек отворен и надамо се да ћемо, а сигурни смо уколико не буде правних препрека у смислу одређених правних лијекова, да ћемо нових шездесет стипендиста имати тамо негдје до средине марта ове године. Настојаћемо при томе да то буду занимања која су потенцијално интересантна за нашу дјелатност, али без обзира на то пружићемо прилику да добију стипендију и они чија струка није уско везана за нашу основну дјелатност. Наравно у складу са приоритетима и правилником.
 
Када су у питању Лопаре чини нам се да у задњих годину дана биљежи прилична активност  општинске администрације посебно у привредном смислу, оживљавају се стари привредни субјекти, припрема се терен за будуће инвеститоре. Да ли и Ваша странка има активну улогу у овим активностима ?

Као што сам рекао, прије свега ДНС има заслуге из разлога што се локалној власти дала прилика да без турбуленција и без сталних притисака окрене рјешавању привредних питања и са своје стране колико год смо у могућности, колико год сам ја лично у могућности помажемо да доведемо нове инвеститоре и да обновимо стара постројења која су некада итекако егзистирала у Лопарама. И ту се успјело са неколико предузећа, а већ се осјети потражња за радном снагом. На жалост ми смо баш свједоци да немамо довољно квалификоване радне снаге за оно што је непходно производним погонима, какве су Лопаре. А то су углавном металске и дрво-прерађивачке дјелатности. Али ево кажем ради се и даље на оживљавању још неких привредних колектива, а бит ћете свједок у наредном периоду да ће још бити позитивних потеза у смислу оживљавања привреде у Лопарама.

На крају овог разговора стиче се утисак да Ђорђе Поповић не спада у клише данашњих политичара, њега занима прије свега рад у континуитету. Велику пажњу поклања младима и воли са њима да ради. У неформалном дјелу разговора открио нам је да на прљавштине и подле политичке и друге игре не одговара и не жели да полемише. Стручност прије свега цијени, а и сам је напорно радио на себи, иако то никада не истиче. Завршио је Саобраћајни факултет и докторирао у струци. Једно вријеме је у Добоју радио као предавач. Све су то на крају крајева разлози његовог успјешног привредног и политичког ангажмана.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић указао је данас (14.2.2018.) на проблеме у тражењу несталих лица српске националности након што је 2008. године почео са радом Институт за нестала лица БиХ, чијим радом су незадовољна скоро сва удружења из Републике Српске која се баве тражењем несталих.
Чубриловић је у разговору са шефом делегације Међународног комитета Црвеног крста у БиХ Жељком Филиповићем, истакао да је потребно истражити и пронаћи све нестале у БиХ, без обзира на њихову вјерску и националну припадност, да би њихове породице коначно добиле одговор шта се десило са онима који се и даље воде као настали.


На састанку у Бањалуци Чубриловић и Филиповић разговарали су о раду и значају Црвеног крста, сарадњи са локалним организацијама црвеног крста, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

На састанку је договорено да се у марту или априлу за посланике Народне скупштине Српске организује промоција Приручника за парламентарце међународног хуманитарног права.

Чубриловић је захвалио организацији Црвеног крста на доприносу у пружању хуманитарне помоћи, остваривању контакта и тражењу несталих лица у Републици Српској, БиХ и региону.

Филиповић је истакао добру сарадњу са локалним организацијама црвеног крста у Републици Српској и БиХ у спровођењу основних активности на којима почива ова организација. 

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио да Српска у овој фази нема отворених питања када је ријеч о испуњавању преузетих обавеза из европске агенде и да је Српска у потпуности испунила своје обавезе.

Чубриловић је амбасадору Француске у БиХ Гијому Русону рекао да парламент несметано функционише у складу са Уставом, законом и основним начелима демократије, те да је опредијељен за доношење реформских закона, неопходних на путу европских интеграција.

Они су размијенили мишљења о обавезама које стоје пред БиХ у вези европских интеграција, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Говорећи о предстојећим општим изборима, Чубриловић је истакао да сваки народ има право да изабере своје представнике у заједничке органе и институције и да рјешење питања изборног закона не зависи од Републике Српске.

Чубриловић и Русон размијенили су мишљења и о осталим актуелним политичким питањима у Српској и БиХ, с посебним освртом на "Берлински процес" и односе у региону, за које је констатовано да се, упркос повременим застојима, крећу у позитивном правцу. 

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић оцијенио је да је у Српској у задатим оквирима урађено много, да постоји одређена стабилност која је чињеница за успјешан досадашњи рад, те да садашња коалиција на власти траје готово 20 година.
"Нисмо имали штрајкова, обустава, неисплаћених обавеза по било којем основу из буџета, уредна су плаћања према страним кредиторима, те према корисницима социјалних потреба", навео је Чубриловић.

Према његовим ријечима, у Српској није другачије него што је у неком другом дијелу БиХ или у државама у окружењу. "Свугдје је присутно задуживање, тренд одласка младих људи, економска ситуација генерално. Дијелимо судбину овог нашег укупног простора", оцијенио је он.

Чубриловић је напоменуо да то не значи да треба у потпуности бити задовољан оним што је постигла садашња власт.

Предсједник Народне скупштине оцијенио је да недостаје средстава за подршку развоју, прије свега, привреде и пољопривреде, односно реалног сектора, али је урађени посао, у оквирима могућег, оцијенио задовољавајућим.

"У односу на владе у окружењу, ништа то није ни боље ни горе. Крећемо се ка сигурној одрживости", поручио је Чубриловић.

О набавци 2.500 аутоматских пушака за МУП Републике Српске, Чубриловић је рекао да је то само опремање полиције за борбу против тероризма, а по угледу на друге полицијске јединице из окружења.

Чубриловић, који је замјеник предсједника ДНС-а, каже да у коалицији увијек постоји проблеми, али се увијек нађе и компромисно рјешење, јер је политика скуп компромиса. "Нисмо истомишљеници, јер да јесмо, били бисмо иста партија", рекао је Чубриловић за портал "Вијести".

Он је истакао да је лако нешто развалити, али треба то градити.

На питање да ли су коалициони односи угрожени одређеним потезима који се тичу рудника "Љубија", али и кандидатурама за предстојеће изборе, он је рекао да појединачне ситуације не би везао за коалицију која је тренутно на власти у Републици Српској.

"Ова коалиција у Републици Српској старија је од свих појединачних проблема и траје готово 20 година. Исте странке биле су и на власти и у опозицији, посебно када је ријеч о ДНС-у и СНСД-у", напоменуо је он.

Чубриловић је подсјетио да је ДНС формирао платформу са којом ће ући у преговоре са потенцијалним сарадницима у коалицији за предстојеће изборе.

"Са оним са којим највише приближимо ставове и постигнемо договор, са тим ће се ићи на изборе. Ништа не могу прејудицирати", истакао је он, не искључујући могућност разговора са опозицијом. 

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је, вечерас (13.2.2018.) у Бањалуци, да Србија и Српска обиљежавају заједничке празнике, од којих је један и Сретење - Дан државности Србије, када је донесен први устав. 


"Ово је прилика да се пошаље порука да је српски народ јединствен", истакао је Чубриловић и изразио наду да ће српски народ са обје стране Дрине и убудуће заједнички обиљежавати празнике.

Чубриловић је изразио и задовољство што је генерални конзул Србије Владимир Николић организовао пријем за представнике привредног, политичког и друштвеног живота Српске и за све који желе да Србија и Српске што боље сарађују.

Николић је рекао да је у години када се обиљежава Дан државности Србије у Бањалуци општа оцјена да односи Српске и Србије никада нису били бољи, те нагласио да је велики допринос томе дао Генерални конзулат Србије у Бањалуци.

Он је изразио задовољство што је домаћин вечерашњег пријема у Бањалуци и пожелио срећан празник свим државаљанима Србије.

Пријему су присуствовали и министри у Влади Српске, представници политичких партија, те остали гости из привредног и друштвеног живота Српске.

Вршилац дужности директора "Путева Републике Српске" Ненад Нешић рекао је да ће ово јавно предузеће подржати изградњу кружне раскрснице у Лакташима којом би требало да се ријеши проблем саобраћајних гужви у овој општини и на магистралном путу Бањалука-Лакташи-Градишка.
Нешић је током састанка са начелником општине Лакташи Ранком Карапетровићем и замјеником начелника Мирославом Коџоманом, навео да је циљ "Путева" да се повећа квалитет саобраћаја и безбједност свих учесника у саобраћају.

"Карапетровић и Коџоман су нагласили да је проблем великих саобраћајних гужви у овој општини посебно изражен након отварања дијела аутопута Бањалука-Прњавор и повећане фреквенције саобраћаја", саопштено је из "Путева".

С циљем рјешавања овог проблема, општина Лакташи је покренула израду пројектне документације за изградњу кружне раскрснице и треће траке на магистралном путу Бањалука-Лакташи–Градишка, који је у завршној фази, након чега ће се приступити рјешавању имовинско-правних односа

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић и амбасадор Француске у БиХ Гијом Русон потписали су данас (13.2.2018.) Споразум о полагању ДЕЛФ испита у основним и средњим школама Републике Српске.

ДЕЛФ дипломе о познавању француског језика ученицима из Републике Српске издаје Министарство образовања Француске.

Малешевић је објаснио да је полагање ДЕЛФ испита омогућено у школама у Републици Српској већ двије године, али да је то сада и озваничено споразумом, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

На састанку је констатовано да је повећан број ученика који се опредјељују да изучавају француски језик у основним и средњим школама у Републици Српској.

Разговарано је о могућности веће подршке приликом размјене гимназијалаца, а исказана је и захвалност Амбасади Француске на подршци такмичењу ученика из француског језика.

На састанку је истакнут велики допринос директора Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске Љиље Петровић Зечић и директора Републичког педагошког завода Предрага Дамјановића на успостављању сарадње и јачању веза двију земаља. 

Популарни чланци

БАЊАЛУКА: ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА УО ПОЛИТИЧКЕ АКАДЕМИЈЕ ДНС-а

У Бањалуци је данас (16.1.2018.) одржана друга сједница Управног одбора Политичке акaдемије Демократског народног савеза. На сједници је, између осталог било ријечи о Пословнику о раду Политичке академије ДНС-а.

Сједници је присуствовао предсједник Управног одбора Политичке академије ДНС-а Слободан Наградић те чланови: Лејла Решић, Дарко Бањац, Слађана Илић, Срђан Радуљ и Боривоје Обрадовић.

ДОБОЈ- ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА ГЛАВНОГ ОДБОРА ДНС-а

Главни одбор Демократског народног савеза  усвојио је данас (09.12.2017.) Декларацију о заштити демократских вриједности и националних интереса у институцијама и органима Републике Српске и БиХ којом се позивају све странке да поштују одређене универзалне вриједности, које су обавезујуће за чланове ДНС-а у свим институцијама и органима.
Предсједник ДНС-а Марко Павић рекао је да се овим документом даје до знања да је ДНС спреман да ради са свима, али да поштује одређене вриједности.

Према његовим ријечима, покушај договора лидера шест странака у Републици Српској о наставку рада Народне скупштине и раду јавног сервиса одвија се веома слабо и без жеље да се постигне добар резултат.

"ДНС жели да се што више одлука донесе консензуcом највећег броја странака и посланика. Нажалост, то није тако и ми смо присиљени да донесемо ову Декларацију", изјавио је Павић новинарима након сједнице Главног одбора, која је одржана у Добоју.

Павић је навео да је јучерашњи коминике ОХР-а очекиван, јер је свака њихова сједница покушај дисциплиновања Републике Српске о питањима о којима Српска уопште не расправља.

"Увијек се Републици Српској товаре неке жеље за отцјепљењем, неки ставови које /ОХР/ третира као антидејтонске док подржава све централистичке тежње других. Република Српска и ДНС се залажу за поштовање права свих, али онако како је написано у Дејтону", каже Павић.

Он је навео да у Дејтону није написано оно шта траже из ОХР-а, односно "централизовану БиХ", те оцијенио да се таквим понашањем губи смисао постојања ОХР-а и свега што је везано за ту организацију, јер такве одлуке не наилазе на плодно тло у БиХ.

Павић сматра да није вријеме да се прије редовних избора мијења власт на нивоу БиХ, коју је оцијенио нестабилном, никаквом, те навео да није боље ни на нивоу Федерације БиХ.

"Једино је остала Република Српска са стабилном влашћу која је способна да доноси одлуке и извршава устав и законе", оцијенио је Павић.

Павић је навео да ДНС неће покретати питање смјене потпредсједника Народне скупштине Републике Српске Ненада Стевандића за кога је рекао да не смета овој странци, већ да смета однос СНСД-а јер подржава одређене Стевандићеве постуке.

Павић је навео да су данас изабрана још два потпредсједника ДНС-а Марко Аћић и Драгомир Јовичић, чиме су окончани унутарстраначки избори и конституисани сви органи.

Лидер ДНС-а је рекао да ће Предсједништво на наредној сједници разматрати иницијативу Општинског одбора ДНС-а Љубиње о искључењу Дарка Крунића из ове странке, али је оцијенио да је то унутрашња ствар општинског одбора.

Он је нагласио да се није разговарало о евентуалном преласку народног посланика Зорана Пологоша у ДНС након што је недавно напустио ПДП.

Павић је напоменуо да се сједнице Градског одбора одржавају у свим регијама и да данашњи састанак у Добоју није покушај дисциплиновања добојског Одбора.

Павић је поновио да је циљ ДНС-а да на изборима оствари добар изборни резултат који подразумјева више од 100.000 гласача, од 12 до 15 посланика у Народној Скупштини Републике Српске, два посланика у институцијама БиХ, као и једна од појединачних функција. 

ПРЕДСЈЕДНИШТВО ДНС-а: ЈОВИЧИЋ ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА ИЗБОРНОГ ШТАБА ДНС-а

У Бањалуци је данас (5.2.2018.) одржана сједница Предсједништва ДНС-а на којој је било ријечи о актуелној политичкој ситуацији у ДНС-у, Републици Српској и БиХ.  Изабран је и предсједник Изборног штаба за опште изборе 2018. годинe. Tо је Драгомир Јовичић.

Како је истакнуто, стање у странци је изузетно добро. Закључено је да су стечени сви предуслови да ДНС на предстојећим изборима оствари најбољи успјех до сада.

Предсједник ДНС-а, Марко Павић, нагласио је да у наредном периоду желе што боље приближити ставове ове странке бирачима. Сматрају да имају предност јер су, како је истакнуто, увијек били уз људе који не користе језик мржње, него језик који позива на помирење, заједнички рад и успјех.

Најавили су и борбу са коалиционим партнерима за једну од двије изборне функције.

„До сада разговора са коалиционим партнерима или представницима опозиције о тој теми није било. Времена још има и добро је мало сачекати с обзиром на ситуацију у Хрватској која утиче и на нас, изборе у Србији и причу око изборног закона", рекао је Павић.

ДНС, истиче Павић, мора истрајати у поштовању уставне одредбе о конститутивности Срба у четири кантона у ФБиХ, а искључивист, која се сада појављује на политичкој сцени, како каже, није добра.