Учитавам...
                                                                                    clanskaporuka

Пред препуним Тргом мајора Зорана Карлице, вечерас (30.09.2016.) је у Приједору одржана централна завршна предизборна трибина Демократског народног савеза. Окупљеним грађанима, члановима и симпатизерима ДНС-а представљени су кандидати ДНС-а за локалне изборе као и кандидат за градоначелника Приједора Миленко Ђаковић.

Обраћајући се окупљенима, предсједник ДНС-а Марко Павић  вечерас је рекао да ДНС иде у сигурну побједу и да наставља свој побједнички ход.

Он је поновио да је ДНС сваке изборе биљежио боље резултате него на претходним, да то очекује и сада и да је изборни циљ ДНС-а 100.000 гласова и 14 начелника и градоначелника.

"Очекујем да ће избори протећи у фер и коректној атмосфери. ДНС другачије и не зна јер смо се тако понашали и у предизборној кампањи и такви ћемо бити и на изборима", додао је Павић, додајући да вјерује Приједорчанима да ће и овога пута бити уз ДНС који свој град и грађане, како је рекао, никада није изневјерио.

„Не сумњам у вас и знам да ћете у недјељу, другог октобра свој глас поклонити ДНС-у а ми ћемо након тога знати како даље градимо наш Приједор“ рекао је лидер ДНС-а и са овога мјеста поручио да су економија и запошљавање окосница наредног дјеловања странке.

Кандидат ДНС-а за градоначелника Приједора Миленко Ђаковић рекао је да ДНС послије цијелог низа трибина на територији Приједора сигурно корача у побједу на свим нивоима у граду Приједору.

"Вјерујте у нас. Ми смо странка неимара града Приједора. Ми сигурно идемо с вама даље у изградњу града и наших села и зато нас подржите", поручио је Ђаковић.

Он је навео да је ДНС странка континуитета, да има своје програме и стратегије по којима ради, да рјешава један по један проблем и да заједно са својим грађанима иде у ново вријеме.

Носилац листе кандидата ДНС-а за одборнике у Скупштини града Приједора Душко Ивић рекао је да очекује да ће ДНС имати градоначелника и 15 одборника у локалној скупштини.

"Ми смо ових дана послали поруке грађанима Приједора да је ДНС странка мира, просперитета, заједничког живота и коегзистенције грађана града Приједора и да ћемо наставити градити наш град и бољу будућност наше дјеце", рекао је Ивић.

Завршној предизборној трибини ДНС-а у Приједору су присуствовали предсједник Народне Скупштине Републике Српске и потпредсједник ДНС-а Недељко Чубриловић, министри у Влади Српске Лејла Решић и Дане Малешевић, генерални секретар Драгутин Родић, потпредсједник ДНС-а и предсједник Централног изборног штаба ДНС–а Драгомир Јовичић, предсједник Организације младих ДНС Момчило Жугић те остали функционери странке. 

Предсједник Демократског Народног Савеза (ДНС-а) Марко Павић рекао је данас (30.09.2016.) на предизборној трибини у Новом Граду пред више стотина грађана, да је најбољи показатељ успјеха оно што стоји иза човјека у досадашњем раду. " Ми смо задовољни оним што смо видјели приликом предизборних скупова ДНС-а широм Републике" рекао је Павић и подсјетио да су управо масовни скупови резултат онога што је ДНС радио у протеклом периоду.

Поручио је да вјерује кандидатима који су кандидовани у Новом Граду јер они могу провести оно што стоји у програму ДНС. Тај програм су правили еминентни стручњаци који имају знање како побољшати положај свих категорија становништва.

Поред доброг програма и знања ДНС има и искуство и управо по томе је препознатљив, напоменуо је Павић. То је доказао у локалним заједницама које води ДНС гдје су обезбијеђени подстицаји за пољопривреду, самозапошљавање, издвајају се средства за пензионере и стипендије младима, те се све обавезе на вријеме измирују.

Павић је још рекао да ДНС има све већу подршку грађана и због тога што држи своју ријеч, штити природна богатства и бори се за њихово очување ради будућих генерација. Оно што ДНС нарочито истиче у односу на друге је то што га нема у аферама, када би се неко и усудио поступити супротно добробити грађана био би одмах одстрањен из принципијелне породице Демократског Народног Савеза, поручује Павић.

Он је посебно нагласио важност економско регионалног развоја јер регионални развој доприноси стварању повољног пословног окружења сваке локалне заједнице.

Нови Град се мора развијати као важан саобраћајни центар унутар једне економски јаке и добро организоване регије која ће као таква бити погодна за домаће и стране инвестиције, додао је Павић.

Још је поручио да је јединство потребније више него икада јер су времена тешка и представници Републике Српске у Сарајеву морају више слушати вољу грађана које представљају и радити у интересу Републике Српске.

Потребно је јачати сарадњу локалних заједница и републичке власти и онда ће сво дјеловање бити усклађено и усмјерено на остваривању правих вриједности, завршио је Павић.

У свом обраћању великом скупу, носилац листе Мирко Згоњанин истакао је да кандидати за одборнике у Скупштину Општине Нови Град које је на овим изборима кандидовао ДНС виде даље и могу прозријети шта је то што грађани очекују од власти у наредне четири године. Циљ је реиндустрализација у Новом Граду и то у виду дугорочног стратешког пројекта, а ДНС има кадрове са знањем и искуством који то могу проводити у годинама које слиједе.

Треба посебну пажњу посветити пољопривредној производњи према европским стандардима.

Не смију се заборавити ни социјалне категорије, млади те сви они који могу доприњети запошљавању ових и других категорија становништва Новог Граду," Имамо визију, знање и вољу", поручио је Згоњанин и подвукао да је први задатак након уласка у Скупштину рад на повећању запосљавања!

Скупу су се још обратили и Драгана Трнинић, секретар одбора младих општинског одбора ДНС Нови Град, са поруком да је Демократски Народни Савез странка која држи до дате ријечи и да очекује велики успјех кандидата за одборнике на овим локалним изборима, а говорио је и Мирослав Дрљача, кандидат за начелника Новог Града испред СНСД који има и подршку ДНС и СП те је поручио да је са подршком Демократског Народног Савеза могуће повести грађане у боље сутра.

Предизборном скупу у Новом Граду присуствовали су и члан Предсједништва ДНС-а  Дане Малешевић, потпредсједник ДНС Драгомир Јовичић, генерални секретар Драгутин Родић и други уважени гости.

У препуној сали Дома културе „Лијешће“, у Броду, синоћ (29.9.2016.) су представљени кандидати ДНС-а за Скупштину општине Брод и кандидат ДНС-а за начелника Брода.

„Све битне одлуке будући начелник и Скупштина доносиће уз уважавање воље и мишљења грађана Брода“, истакао је Вид Ивановић, кандидат за начелника општине Брод, додајући да средства којима општина располаже се морају рационално распоређивати, према стварним потребама.

Ивановић је, такође истакао да ће политика запошљавања бити заснована на  принципима стручности, а не страначкој, вјерској или националној припадности.

На трибини су презентовани основни принципи дјеловања будуће општинске администрације.

Потпредсједник ДНС-а и предсједник Централног изборног штаба ДНС-а Драгомир Јовичић истакао је да ДНС очекује и вјерује у побједу Вида Ивановића и освајање већине у Скупштини општине Брод. „Вид Ивановић има подршку руководства ДНС-а и цијелог ДНС-а, има подршку да побиједи, али и подршку да рад, као будући начелник обавља у интересу грађана Брода“ рекао је Јовичић.

„Српски радикали подржавају Вида Ивановића и од њега очекују да буду кормилар нашег заједничког Брода, нашег града“. Ово је синоћ, рекао Давор Бардак, предсједник ОО Срспке радикалне странке РС, истичући да вјерују у  Ивановића и да га подржавају.

У Приједору је данас (30.09.2016.)озваничен завршетак радова на изградњи и опремању путног прелаза "Тринаеста" за који слиједе тестна и пробна фаза, те се пуштање у рад очекује до краја године. Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је да је овај прелаз само један у низу планираних пројеката. 

"Идуће седмице долазе наши кинески партнери у завршну фазу разговора око реконструкције пруге од Бањалуке преко Приједора до Новог Града. То је инвестиција од око 250 милиона евра, а такође и иста компанија из Шандонга која би требало да ради и ауто-пут од Бањалуке до Приједора", најавио је Трнинић. 

Директор "Жељезница Републике Српске" Драган Савановић рекао је да инсталисана опрема аутоматског пружног прелаза са свјетлосном, звучном и физичком баријером значи да ће учесници у друмском и жељезничком саобраћају бити безбједнији. 

"Од Другог свјетског рата овај прелаз однио је више од 30 жртава. Много је било теже и лакше повријеђених са огромном материјалном штетом, како на возилима друмског саобраћаја тако и на локомотивама и вагонима жељезничких возила", рекао је Савановић новинарима у Приједору. 

Он је појаснио да је оваква врста прелаза једна од најсавременијих када је ријеч о прелазима у нивоу, те да је посао био захтјеван јер овдје није само пруга, него и двије градске улице и један магистрални пут. 

"Пруга постоји 140 година и овај несретни назив потиче од чуварске кућице број тринаест, идући од Бањалуке ка Добрљину. Надамо се да од данас више неће бити на насловним странама новина", додао је Савановић. 

Градоначелник Приједора Марко Павић рекао је да је ово важан инфраструктурни, али и безбједносни објекат у Приједору и да се нада да се њиме прекида црна хроника на "Тринаестој". 

"Грађани ће од данас безбједније користити овај прелаз, а кад узмемо у обзир да смо у близини овога отворили јуче надвожњак који прелази пругу и магистрални пут, онда су проточност саобраћаја у Приједору и растерећење центра града огромно, а безбједност далеко већа", додао је Павић. 

У инвестицији вриједној више од 900.000 КМ учествовале су "Жељезнице Републике Српске", "Путеви Републике Српске" и град Приједор, те донаторске фирме АЖД из Прага, "Телекор" из Загреба и "Телегруп" из Београда, док су извођачи радова "Ипса" из Сарајева и Завод за изградњу града Приједор.

Предсједник Демократског народног савеза /ДНС/ Марко Павић рекао је вечерас (29.9.2016.) на предизборном скупу пред више стотина окупљених мјештана Омарске да ДНС у овој, највећој мјесној заједницу у Приједору, очекује убједљив тријумф.

"Ми смо заједно градили Омарску и Приједор и захваљујући гласовима ми смо од Приједора направили просперитетан град тако да ћемо те гласове са предстојећих избора и убудуће искористити на добробит и ових становника и града Приједора у цјелини", поручио је Павић. 

 

Он је додао да је кампања при крају и да је Омарска традиционално упориште ДНС-а, те да овако масовна посјећеност и одзив људи на овој трибини говори о великој подршци ДНС-у за све оно што је у Омарској и у граду Приједору урађено у протеклом периоду. 


"Омарска је насеље у којем је урађен већи број пројеката инфраструктуре, осим воде и канализације, али је најважније што је Омарска својим идејама и подршком ДНС-у допринијела да се цијели град развија", рекао је Павић. 

Такође је истакао да је ДНС, у протеклих 12 година преобразио и село и град. Сада тај тренд настављамо али са Миленком Ђаковићем, поручио је лидер ДНС-а, увјерен у побједу странке у Приједору и кандидата за градоначелника.

Кандидат ДНС-а за градоначелника Приједора Миленко Ђаковић рекао је да ДНС са образом долази у Омарску да представи шта је урадио и шта ће у будућности наставити да ради. 

"Овдје је реконструисан друштвени дом, зграда дома здравља, изграђена амбуланта породичне медицине са лабораторијом, игралиште, расвјета, асфалтирали смо путеве тако да је доста урађено на пољу инфраструктуре и остало је да се уреди водовод и канализација, што је добра подлога за даљи раст и развој у Омарској", истакао је Ђаковић. 

Носилац листе одборника ДНС-а за Скупштину града Душко Ивић рекао је да ће се, уколико буде изабран за одборника, залагати за основне принципе и циљеве политике ДНС-а као што су запошљавање, бољи стандард грађана, правна и безбједносна сигурност, заједнички живот и политичка сарадња свих субјеката који буду чинили одборнички састав нове градске скупштине. 

Окупљеним мјештанима Омарске, члановима и симпатизерима ДНС-а вечерас су се обратили и одборнички кандидати Радован Романић, Ранка Станар, Душко Милетић, и Младен Пушац.

На вечерашњој трибини приказан је и филм о 12 година власти ДНС-а у Приједору.  

Општински одбор Демократског народног савеза /ДНС/ Теслић очекује да ће након локалних избора имати три одборника у Скупштини општине и оснажити свој капацитет у рјешавању основних животних питања становника, превенствено развоја привреде и запошљавања младих.

Носилац одборничке листе теслићког ДНС-а Маринко Ђукић каже да се ова странка бори за повољнији пословни амбијент да би показала да се у овој локалној заједници могу задовољити основна животна питања, а не у земљама Европе.

Ђукић је током данашњег
(29.9.2016.) дружења са грађанима навео да листу ДНС-а чине млади, образовани и поштени људи, што, како истиче, потврђује и политичка конкуренција.

Кандидат ДНС-а за одборника Сузана Липовчић каже да је предност ове странке у односу на друге што води умјерену политику те да очекује три одборника у Скупштини општине.

Општински одбор ДНС Теслић на изборе излази под слоганом "Ми знамо како, ријеч је ријеч". 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас ( 29.9.2016.) је у Приједору отворио нови надвожњак, један од најважнијих инфраструктурних пројеката у граду на Сани.

Градоначелник Приједора Марко Павић рекао је да ће овај надвожњак лакше и брже повезати људе са својим одредиштима како у сусједним локалним заједницама, тако и са насељима унутар Приједора.

"Само они који не воле Приједор или они који се не разумију у саобраћај или, још горе, они који су злуради могу рећи није то требало, а можда кажу и они који не ходају кроз Приједор или они који измишљају, а не размишљају", рекао је Павић. 

Он је навео да је град Приједор финансирао студије и уклањање објеката, што је изведено без иједног судског спора, односно договором. 

"И ти људи су разумјели потребу за овим надвожњаком и јако добро се понијели према потребама свога града", додао је Павић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је у Приједору отворио нови надвожњак, један од најважнијих инфраструктурних пројеката у граду на Сани.
"Држим се оне да политичари вриједе онолико колико обећају и шта остављају иза себе, а ми остављамо ово иза себе", рекао је Додик у обраћању званицама на свечаности отварања надвожњака.

Он је истакао да је ријеч о капиталном објекту, дуго очекиваном у Приједору, да он не може бити предмет различитих гледања, да су Влада Републике Српске и град Приједор сарађивали на многим пројектима и да ће то и наставити.

Према Додиковим ријечима, власт Републике Српске и град Приједор заједнички су конципирали и развијају у фазама пројекат изградње ауто-путева који ће повезати Приједор и Бањалуку.

"То више није само идеја него и конкретан предмет разговора кинеских партнера и компанија које имају намјеру да с нама заједно пројектују, изведу и изграде тај пут, а у оквиру тога је читава дионица изградње магистралног пута који би требало да повеже Дубицу и Приједор и даље према граници с Хрватском. То је оно што ћемо чинити у наредном времену", навео је Додик.

Директор "Путева Републике Српске" Ненад Нешић рекао је да је предмет пројекта било повезивање административног центра Приједора са магистралним путем Приједор-Нови Град ради растерећења саобраћаја у граду и приближавања града магистралним путевима.

Надвожњак дуг 155 метара, широк 12 и висок седам метара коштао је 3.673.674 КМ. Изграђен је преко жељезничке пруге и магистралног пута Приједор-Нови Град, заједно са приступним саобраћајницама у насељима Пећани и Доња Пухарска. 

У мјесту Доњи Орловци (град Приједор) вечерас (28.9.2016.) је одржана предизборна трибина ДНС-а, на којој је представљена кандидатска листа ДНС-а као и кандидат ДНС-а за градоначелника Приједора Миленко Ђаковић.

Он је, окупљеним мјештанима ове приједорске Мјесне заједнице рекао да ДНС, од кад је на власти једнако улаже и развија како град тако и села. „Нисмо, наравно заборавили ни овај дио Приједора. Радећи стратегије развоја нашег града детаљно се обратила пажња и на рурална подручја. ДНС чује и сазна ваше потребе а онда их настојимо реализовати. Остало је да се ријеши питање асфалтирања дијела пута на овој локацији и то ће бити ријешено“ обећао је вечарас Ђаковић мјештанима Доњих Орловаца, подсјећајући да се не треба освртати на изјаве странака попут СДС-а које оптужују грдску власт да није ријешено питање легализације земљишта те да ће и у догледно вријеме то бити ријешено када буде испоштована и задовољена правна регулатива.

Носилац листе ДНС-а у Приједору Душко Ивић је позвао мјештане Доњих Орловаца да гласају за ДНС јер је то једина партија која гледа у будућност и једина која може Приједор и његова села повести путем развоја и напретка.

На предизборној трибини су говорили и одборнички кандидати Марко Деспотовић, Слободан Шормаз и Дренка Башић.

У Котор Варошу, вечерас (28.9.2016.) је одржана предизборна трибина на којој су представљени кандидати за локалну скупштину те кандидат ДНС-а за начелника општине Ђуро Крчић.

Он је окупљним граћанима Котор Вароша рекао да побједа ДНС-а у овој општини враћа наду људима да се може другачије. „Све смо чинили да поштењем и патриотизмом учинимо ДНС препознатљивим у нашој општини.Први мој циљ, као будућег начелника  биће прављење јаког тима а желим да и наш клуб буде најбројнији. Наша побједа  је побједа поштених људи“ рекао је Крчић и напоменуо да ДНС има резултате и да желе направити општину по мјерим човјека, као што  је то Приједор урадио. Желимо развијати пољопривреду, смањити незапосленост“ поручио је Крчић.

Потпредсједник ДНС-а Недељко Чубриловић очекује велику побједу ДНС-а на локалним изборима,  јер атмосфера и расположење на  терену свугдје у Српској, говори у прилог томе. „ДНС је доказо да зна како да руководи, како да се домаћински односи према свему. То смо доказали и кроз наш рад у Шумском газдинству, гдје су наши кадрови, за годину дана, од губиташа направили добро предузеће“ рекао је Чубриловић. Он је такође изјавио да Котор Варош има добре привредне темеље само му је потребан домаћин да тиме руководи. Глас за ДНС је глас за напредак и економнску стабилност, рекао је на крају Чубриловић пожељевши да ДНС буде побједник у Котор Варош и Челинцу .

Носилац листе одборника ДНС-а Котор Варош Далиборка Керезовић-Дамјановић вечерас је рекла да су кандидати ДНС-а они који желе повести Котор Варош напријед. Сигурни смо у побједу јер овај град заслужује да их воде честити људи који су доказали како се ради и гради и како се праве нова радна мјеста“ рекла је Керезовићева, наводећи да је ДНС показао своје квалитете у области шумарије и да такав правац треба пренијети и на општину.

Предизборној трибини ДНС-а у Котор Варошу је присуствовала и Лејла Решић, члан Предсједништва ДНС-а и генерални секретар ДНС-а Драгутин Родић.

Потпредсједник ДНС-а Недељко Чубриловић, вечерас (28.9.2016.) је на предизборној трибини у Челинцу рекао да је вријеме да Радомир Тривић, кандидат ДНС-а постане начелник општине, да води и гради ову општину. „Давно је показао да зна и жели то. Кандидати за одборнике имају идеје и треба им подршка за реализацију свих планова“ рекао је Чубриловић.

Зоран Спасојевић, носилац листе ДНС-а за Челинац је рекао да препуна дворана  на предизборном скупу говори да је вријеме за промјене у Челинцу. „Људи препознају наше политике јер смо успјели да останемо принципијелни. ДНС жели  да се и даље гради али не само пред изборе него увијек и плански. Овдје су проблеми са водоснабдијевањем, струјом, путевима и незапосленошћу“ рекао је Спасојевић, који је става да ДНС ове проблем може ријешити и да је вријеме да Челинац постане боље мјесто за инвеститоре и да очекује побједу ДНС-овог кандидата на овим изборима.

Радомир Тривић, кандидат ДНС-а за начелника општине Челинац, вечерас је својим суграђанима, члановима и симпатизерима странке рекао да jeон кандидат из народа и начелник за све. “Наша је обавеза да градимо општину и Републику. Зато вас позивам да будете одговорни и искрени, да гласате за најодговорније кандидате, кандидате ДНС-а“ рекао је Тривић, додајући да је програм ДНС-а реалан и остварив те да Челинцу треба стабилност за привредни развој.

„Уз домаћински однос, Челинац може постати занимљив инвеститорима. Општина мора радити више.Питање заштите од поплава мора бити системски ријешено и то на начин да се успостави међуопштинска сарадња која ће имати квалитетан систем цивилне заштите. Питање водоснабдијевања мора бити ријешено и вода ће бити боља и јефтинија“ поручио је Тривић.

Предсједник ДНС-а Марко Павић је у Челинцу рекао да ДНС наставља свој побједнички ход, да ДНС на овим изборима очекује 100.000 гласова и мјеста за 14 начелника општина. „ДНС има само једну коалицију, са грађанима и знамо да ће она побиједити и овдје у Челинцу. Ови људи могу довести до развоја, јер Челинац мора бити развијена општина. Да би се ово десило, треба нам повјерење, имамо добре људе и добар програм“ рекао је Павић додајући да ДНС не ради кампањски него тимски и организовано и да локалне заједнице које води ДНС све своје обавезе измирују на вријеме.

И са овога мјеста, лидер ДНС-а је поновио да ДНС не зна за криминал и корупцију и да на одговорна мјеста поставља одговорне људе. „ Разликујемо се и по говору у јавности јер никога не вријеђамо, не блатимо, али имамо храбрости да свима у очи кажемо шта нећемо“ поручио је Павић, истичући да је ДНС за јаке и стабилне локалне заједнице које значе јаку и стабилну Српску.

Популарни чланци

ДОБОЈ: ОДРЖАНА ПРВА СЈЕДНИЦА НОВОИЗАБРАНОГ ПРЕДСЈЕДНИШТВА ОРГАНИЗАЦИЈЕ МЛАДИХ

Новоизабрано Предсједништво Организације младих ДНС-а данас  (27.06.2017.) је у Добоју одржало прву сједницу на којој је разматрано неколико тачака дневног реда које представљају почетак недавно усвојене програмске платформе Организације младих ДНС-а.

Између осталог, Предсједништво Организације младих је дало подршку пројекту оснивања политичке Академије ДНС-а, која би у првом реду имала за циљ политичку едукацију младих чланова ДНС-а. Уз компетентне предаваче, полазници  Академије би били у прилици да слушају предавања о политичким системима, државном уређењу, изборним системима и предавања из других области. Предсједништво се нарочито заложило за то да полазници ове Академије буду из цијеле Српске, са жељом да почне са радом већ од октобра ове године.

На својој првој сједници Предсједништво младих ДНС-а је закључило да је неопходно интензивирати активности Oрганизације младих и то активностима које ће обезбиједити већу мотивисаност и укљученост младих у живот локалних заједница. Конкретно, договорено је да једна од првих активности буде организовање кампа младих чланова ДНС-а у Шипову. Камп ће, поред нагласка на тимском раду и дружењу, представљати и промоцију бриге за природну средину те ће његови учесници организовати акције уређења водотока којима Шипово обилује.

Предсједништво је закључило да би требало унаприједити сарадњу општинских организација младих са републичком организацијом ради боље координације активности, али и развијања такмичарског духа у раду организације младих на свим нивоима. У вези са тим закључено  је да би за сваку активност младих требало да буде обезбијеђена адекватна информисаност, те је договорено да би сваки општински одбор требало да има facebook страницу. У функцији промоције активности младих ДНС-а биће и часопис „Ријеч младих“ за кога је данас именовано ново уредништво уз закључак да нови број часописа буде урађен до краја 2017.

Боравак у Добоју чланови Предсједништва Организације младих ДНС-а искористили су за посјету тврђави „Градина“, симболу овог града.

ПРИЈЕДОР: КОНСТИТУСАН ГЛАВНИ ОДБОР ДНС-а

У Приједору је данас ( 15.7.2017.), након Изборне Скупштине ДНС-а, конституисан Главни одбор Демократског народног савеза, који броји 161 члана.

За замјеника предсједника ДНС-а једногласно је изабран Недељко Чубриловић, а за потпредсједнике Споменка Стевановић и Дарко Бањац.

Остали потпредсједници, од укупно шест, биће изабрани на једној од наредних сједница Главног одбора ДНС-а.

За генералног секретара поново је изабран Драгутин Родић, а конституисано је и Предсједништво странке, које ће имати 21 члана.

Предсједник ДНС-а Марко Павић рекао је да је задовољан енергијом у ДНС-у, која гарантује коректан рад свих чланова ове странке.

„Та енергија ће сигурно обезбиједити добар резултат ДНС-у наредним изборима. Вјерујем у ове људе али и у наше чланове на терену. Увјерио сам се у то, приликом посјете појединим Општинским одборима ДНС –а гдје сам примјетио вољу и жељу за даљим и бољим успјесима странке“ рекао је Павић.

Подсјетио је и овога пута да је ДНС народна странка и да ради у интересу грађана те да је странка то недавно показала и на конкретним примјерима.

„Поједине анкете говоре да рејтинг ДНС-а расте и то морамо оправдати, а то ћемо учинити само добрим  дјелима и никако другачије. Зато не сумњам у наше резултате на општим изборима 2018“ навео је лидер ДНС-а, подсјећајући да вјерује у бољу будућност.

Први пут, ДНС има замјеника предсједника. Ту функцију сада ће вршити Недељко Чубриловић који је данас  захвалио на указаном повјерењу. „Сада сам сасвим сигуран да ДНС има лијепу перспективу и морамо сви показати свој добар однос према странци. Зато и позивам све на сарадњу“ рекао је Чубриловић.  

“EУРOБЛИЦ”-ПAВИЋ: НИJE ВРИJEME ЗA ПРOMJEНE У ВЛAДИ СРПСКE

Прeдсjeдник Дeмoкрaтскoг нaрoднoг сaвeзa  Maркo Пaвић рeкao je дa ниje вриjeмe зa прoмjeнe у Влaди Рeпубликe Српскe jeр би билo вeoмa лoшe кaдa би и Српскa билa увeдeнa у кризу, с oбзирoм нa турбулeнциje нa нивoу БиХ и нeрaд Сaвjeтa министaрa БиХ. Пaвић смaтрa дa упрaвo збoг прoблeмa нa нивoу БиХ Српску трeбa држaти стaбилнoм, a Влaду учинити oдгoвoрнoм зa рjeшaвaњe прoблeмa у Рeпублици Српскoj.

"O смjeни Влaдe или њeнoj рeкoнструкциjи нисмo рaспрaвљaли у кoaлициjи. Спoрaдичнo, кaдa рaзгoвaрaмo, билo je рaзмjeнe мишљeњa o тoмe", рeкao je Пaвић у интeрвjуу зa дaнaшњи (11.7.2017.) "Eурoблиц".

Oн je рeкao дa ДНС жeли фeр oднoс у кoaлициjи и  кaдa сe нeштo дoгoвoри вишe нeмa рaспрaвe o тoмe, тe дa je увиjeк нajвeћи прoблeм сa СНСД-oм.  Дoдao je дa стрaнкa, у oднoсу нa прoшли мaндaт, мoжe бити зaдoвoљнa спрoвoђeњeм кoaлициoнoг спoрaзумa jeр je дaлeкo вишe oд тoгa риjeшeнo.

"A aкo бисмo глeдaли укупнo дoгoвoрeнo - joш ниje свe риjeшeнo", кaжe Пaвић, пoдсjeћajући дa ниje риjeшeнo питaњe извршнoг дирeктoрa зa eкoнoмскe пoслoвe у TE “Гaцкo”, кojи je ДНС-oв кao и питaњe извршнoг дирeктoрa у “Eлeктрoкрajини” .

Oдгoвaрajући нa питaњe дa ли су oднoси у кoaлициjи пoбoљшaни нaкoн рaзмимoилaжeњa o "
Љубиjи", Пaвић je рeкao дa су ту тeму вишe нaмeтнули нoвинaри нeгo штo je oнa билa прeдмeт рaспрaвe мeђу пaртнeримa.

Oн смaтрa дa министaр индустриje, eнeргeтикe и рудaрствa Рeпубликe Српскe Пeтaр Ђoкић мoрa дo крaja гoдинe дa нaђe рjeшeњe зa "
Љубиjу".

Пaвић je тaкoђe рeкao дa ДНС стojи изa министрa Tрнинићa у пoтпунoсти jeр je oн, кaкo je изjaвиo, свojим рaдoм дoкaзao дa знa и мoжe вoдити jeднo тaквo министaрствo, пoдсjeћajући дa je у трeнутку пoљуљaних oднoсa oкo “Љубиje”, прeдсjeдник СНСД-a  рeкao дa Tрнинић нeмa пoдршку oвe стрaнкe збoг дeшaвaњa у Брaтунцу.

Нa питaњe дa ли ДНС рaзмишљa o мoгућoj кoaлициjи сa Сaвeзoм зa прoмjeнe, пoсeбнo сa СДС-oм, лидeр ДНС-a je oдгoвoриo дa стрaнкa имa кoнтaктe сa свим пaртиjaмa и дa ДНС ниje зaтвoриo врaтa ниjeднoj. “Сaмa чињeницa дa су прeдстaвници свих стрaнaкa били  нa нaшoj Избoрнoj скупштини гoвoри o тoмe кaкву ДНС вoди пoлитику у РС и БиХ. Meђутим, кoнктрeтних рaзгoвoрa, звaничних, oкo билo кaквe кoaлициje ниje билo. Moрaтe знaти дa je ДНС принципиjeлaн, дa нeћe никoгa oбмaњивaти и дa ћe свaкoмe рeћи oнo штo у тoм мoмeнту будe зaкључaк oргaнa стрaнкe” изjавиo je Пaвић.

Пaвић je крaткo oдгoвoриo и o пoзициjи Будимирa Бaлaбaнa у стрaнци. “To je лoкaлни прoблeм, кojи ћe сe риjeшти нa лoкaлнoм нивoу. ДНС ниje дoниo oдлуку ни o кaквoм искључeњу нити имa приjeдлoгa  зa искључeњe билo кoгa из стрaнкe у Бaњaлуци” стaвa je прeдсjeдник ДНС-a.