Учитавам...
                                                                                    clanskaporuka
31 мај

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић изјавио је да би требало повећати обухват дјеце у предшколском образовању, који тренутно у Српској износи свега 15 одсто.  Малешевић је нагласио да у Српској мора бити развијена свијест да предшколско васпитање и образовање не представЉа само чување дјеце, већ да дјеца у овим установама уче уз надзор стручњака, што значајно утиче на њихов даЉи развој. 

24 мај

Основана Организација жена ОО Фоча

уторак, 24 мај 2016 02:00 Objavljeno u Vijesti

 

У Фочи је синоћ (23.маја 2016. године) одржана оснивачка скупштина Организације жена Општинске организације Фоча. На оснивачкој скупштини изабрано је Предсједништво Организације жена, које броји 16 чланова. За предсједницу Организације жена ОО ДНС Фоча једногласно је изабрана Весна Бодирога, професор ЈУ СШЦ Фоча.

23 мај

ПАВИЋ: КРИЗА ИЗ ЦЕНТАРА ВАН СРПСКЕ

понедељак, 23 мај 2016 02:00 Objavljeno u Vijesti

Лидер ДНС-а Марко Павић рекао је да су захтјеви које је Савез за промјене упутио властима Републике Српске слични онима које постављају опозиције у земљама у окружењу, па се може закључити да се ситуацијом командује из једног центра који је ван Српске и БиХ.

20 мај

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић изјавио је да је велики значај реализације пројекта јапанске Владе "Унапређење централног гријања за Основну школу /ОШ/ `Стеван Немања`" у Горњем Драгаљевцу, код Бијељине, јер наставници, ученици и особље школе од његовог завршетка могу да раде у много бољим условима. 

"Задовољан сам што је Амбасада Јапана већ дуги низ година има добру сарадњу са ресорним министарством, али средства из донација су сигурно ограничена и ми полако морамо преузимати и више ове послове који се тичу реновирања, адаптирања и опремања школских објеката, како у основном тако и у средњем образовању", рекао је Малешевић након свечаности уприличене у ОШ "Стеван Немања" поводом завршетка пројекта јапанске Владе, вриједног 181.749 КМ. 

19 мај

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић сматра да је недопустиво то што је директор Агенције за статистику БиХ, Велимир Јукић, без сагласности Завода за статистику Републике Српске и договора у оквиру Централног пописног бироа, самовољно донио одлуку о јединственом програму обраде података пописа становништва спроведеног 2013. године.

16 мај

ПРИЈЕДОР:ОБИЉЕЖЕН ДАН ГРАДА

понедељак, 16 мај 2016 02:00 Objavljeno u Vijesti

Полагањем вијенаца на споменик погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата "За крст часни" и на споменик погинулим борцима Другог свјетског рата на Пећанима те свечаном академијом,  у Приједору је данас (16.5.2016.) окончано обиљежавање  16. маја, Дана града.

Обиљежавању Дана града су, осим бројних делегација, присуствовали и министри просвјете и културе, саобраћаја и веза и управе и локалне самоуправе Републике Српске Дане Малешевић, Неђо Трнинић и Лејла Решић.

15 мај

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас (15.5.2016.)  да је Република Српска мирним окупљањем на два скупа у Бањалуци показала зрелост и пуни демократски капацитет који омогућава свим грађанима да мирно и достојанствено искажу своје политичке ставове и захтјеве.

"У име Народне скупштине Републике Српске, највишег законодавног органа у којем представници свих политичких партија сучељавају своје аргументе и чињенице, честитам свим организаторима окупљања на достојанству и великом нивоу одговорности, које су показали према свим грађанима Републике Српске и њеним институцијама", истакао је Чубриловић. 

14 мај

Лидер ДНС-а Марко Павић сматра да је Република Српска данашњим (14.5.2016.) окупљањима послала снажну поруку свима у БиХ, њеном окружењу и свијету да је оспособљена да буде равноправан члан међународне заједнице.

Он сматра да на данашњем митингу није било потребе да говоре политички лидери, је су грађани Републике Српске све рекли својим доласком, чиме су дали пуну подршку Републици Српској, њеном очувању и просперитету. 

Популарни чланци

ПАВИЋ: ПОБЈЕДА - ДНС ОСТВАРИО РАСТ ОД 30 ОДСТО

Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је  да је изузетно задовољан изборним резултатом, јер је ДНС остварио раст од 30 одсто.
"Без обзира који коначни резултат буде, чињеница је да се десило оно што смо предвиђали, а то је да ДНС из избора у изборе добија све више гласова, јер је наша политика - политика толеранције, разговора и консензуса", рекао је Павић у сједишту Изборног штаба ДНС-а у Приједору. 

Он је додао да је ДНС, према досадашњим резултатима које има странка, добио четири начелничка мјеста и једно градоначелничко. 

"Задовољни смо јер смо остварили раст од 30 одсто. Нема већег признања од оног које је дошло од грађана давањем гласа на изборима", рекао је Павић. 

Он је изразио задовољство резултатима које је постигла коалиција СНСД-ДНС-СП и што су, како каже, остварене изборне побједе у још неким општинама. 

"То је показало да грађани хоће политику коју смо водили, не само на локалном, већ и на републичком нивоу. Захваљујући снази коју смо добили на овим изборима морамо кренути са извршавањем онога што смо чули од грађана и оно што смо грађанима обећали и предвидјели нашим програмима", рекао је Павић. 

Према подацима које има изборни штаб ДНС-а, кандидат за градоначелника испред ДНС-а Миленко Ђакoвић освојио је 20.039 гласова, а његов протикандидат из СДС-а Душан Берић 12.385 гласова. 

На прошлим локалним изборима 2012. године, у Приједору је убједљиву побједу освојио Марко Павић из ДНС-а са 50,28 одсто гласова, док су његови противкандидати Драго Тадић из СНСД-а и Борислав Бојић из СДС-а освојили 29,69 одсто, односно 20,03 одсто. 

БАЊА ЛУКА: Организована обука кандидата за одборнике ДНС-а за јавни наступ

ДНС је препознао важност организоване обуке кандидата за јавни наступ и тиме отишао корак даље у квалитету припреме за предстојеће изборе..

У периоду од 4. до 10. aвгуста 2016. године је обављена обука кандидата за одборнике ДНС-а Градског одбора Бања Лука у области јавног наступа, коју је, у договору са предсједником Комисије за рад са кандидатима Ранком Бабићем и шефом Изборног штаба Остојом Барашином, одржала доц. МА Данка Жугић, шеф кабинета министра саобраћаја и веза у Влади РС. Обуком је обухваћен наступ у медијима и наступ пред масом, што је допринијело да кандидати стекну вјештине у области сценског говора, дикције, политичког говора, невербалне комуникације, односа према саговорнику, камери и односа према публици, као и другим вјештинама које су потребне за квалитетно представљање у јавности и предстојећој кампањи.

Павић: ДНС чиста образа излази пред грађане!

Величанствен скуп ДНС-а у Обудовцу код Шамца

Синоћ је у препуној сали Дома културе у Обудовцу код Шамца одржана проширена сједница Регионалног одбора Демократског народог савеза Бијељина, којој је присуствовао и предсједник ДНС-а Марко Павић са најближим сарадницима, као и велики број чланова и симпатизера ДНС-а са подручја Посавине, Семберије и Мајевице.

Овом приликом, предсједник Павић је изразио задовољство због чињенице да ДНС биљежи велики раст у свим дијеловима Републике Српске, нагласивши да грађани вјерују у стабилну и одговорну политику коју води Демократски народни савез.

- Велика је разлика између ДНС-а и других странака у односу према вриједностима Републике Српске и њеног народа. И у рату када се стварала Република Српска, и данас у миру, људи у ДНС-у су сматрали и сматрају да треба дати све од себе за свој народ, и увијек смо одговорно радили и радимо за побољшање положаја Републике Српске и њених грађана. Због тога је ДНС у сталном порасту, јер смо принципијелни и увијек износимо јасне ставове – нагласио је предсједник Павић и додао:

- ДНС је у сталном контакту са народом, разговарамо са људима и тражимо и њихово мишљење. На основу тога градимо ставове које заступамо у институцијама гдје смо изабрани, од локалног до државног нивоа. Грађани знају да их ДНС никада није изневјерио, и да то никада неће учинити. Због тога ДНС чиста образа излази пред грађане и тражимо подршку за наставак политике у интересу РС и њених грађана. А, наша политика је да нема преношења надлежности са РС на БиХ, нема продаје јавних добара него на тим добрима треба да градимо прерађивачку индустрију која једина може запослити већи број радника – рекао је, између осталог, предсједник Павић.

Предсједник Централног изборног штаба ДНС-а Драгомир Јовичић, истакао је да ДНС спремно дочекује локалне изборе у октобру гдје је циљ освајање више од 100.000 гласова и више од 150 одборничких мандата.

- У остварњу тог циља, рачунамо и на велики број гласова у Посавини гдје је ДНС постао препознатљива политичка снага јер је у протеклом периоду као дио локалне власти у Шамцу урадио много на рјешавању реалних прблема грађана.

Предсједник ОО ДНС Шамац Крста Бајкановић упознао је руководство странке са стањем у шамачком ДНС-у истакавши да очекују историјски резултат на октобарским изборима.

- Очекујемо да ћемо освојити пет одборничких мјеста и да будемо друга странка по снази у локалном парламенту. Посавина је пољопривредни крај и ДНС се труди да изађе у сусрет потребама пољопривредника и настојимо да рјешавамо проблеме грађана у свим сегментима живота. У протеклих осам година имали смо доста успјеха у том послу, због чега очекујемо велику подршку народа и на предстојећим изборима – рекао је Бајкановић.

Скупу у Обудовцу присуствовао је и Живан Којић, заједнички кандидат за начелника општине Шамац, испред коалиције ДНС-СНСД-СП. У шамачком ДНС-у увејерени су у његову побједу, и велики успјех одборничке листе ДНС-а.