Учитавам...
                                                                                    clanskaporuka

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић изјавио је да би требало повећати обухват дјеце у предшколском образовању, који тренутно у Српској износи свега 15 одсто.  Малешевић је нагласио да у Српској мора бити развијена свијест да предшколско васпитање и образовање не представЉа само чување дјеце, већ да дјеца у овим установама уче уз надзор стручњака, што значајно утиче на њихов даЉи развој. 

 

У Фочи је синоћ (23.маја 2016. године) одржана оснивачка скупштина Организације жена Општинске организације Фоча. На оснивачкој скупштини изабрано је Предсједништво Организације жена, које броји 16 чланова. За предсједницу Организације жена ОО ДНС Фоча једногласно је изабрана Весна Бодирога, професор ЈУ СШЦ Фоча.

Лидер ДНС-а Марко Павић рекао је да су захтјеви које је Савез за промјене упутио властима Републике Српске слични онима које постављају опозиције у земљама у окружењу, па се може закључити да се ситуацијом командује из једног центра који је ван Српске и БиХ.

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић изјавио је да је велики значај реализације пројекта јапанске Владе "Унапређење централног гријања за Основну школу /ОШ/ `Стеван Немања`" у Горњем Драгаљевцу, код Бијељине, јер наставници, ученици и особље школе од његовог завршетка могу да раде у много бољим условима. 

"Задовољан сам што је Амбасада Јапана већ дуги низ година има добру сарадњу са ресорним министарством, али средства из донација су сигурно ограничена и ми полако морамо преузимати и више ове послове који се тичу реновирања, адаптирања и опремања школских објеката, како у основном тако и у средњем образовању", рекао је Малешевић након свечаности уприличене у ОШ "Стеван Немања" поводом завршетка пројекта јапанске Владе, вриједног 181.749 КМ. 

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић сматра да је недопустиво то што је директор Агенције за статистику БиХ, Велимир Јукић, без сагласности Завода за статистику Републике Српске и договора у оквиру Централног пописног бироа, самовољно донио одлуку о јединственом програму обраде података пописа становништва спроведеног 2013. године.

Полагањем вијенаца на споменик погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата "За крст часни" и на споменик погинулим борцима Другог свјетског рата на Пећанима те свечаном академијом,  у Приједору је данас (16.5.2016.) окончано обиљежавање  16. маја, Дана града.

Обиљежавању Дана града су, осим бројних делегација, присуствовали и министри просвјете и културе, саобраћаја и веза и управе и локалне самоуправе Републике Српске Дане Малешевић, Неђо Трнинић и Лејла Решић.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас (15.5.2016.)  да је Република Српска мирним окупљањем на два скупа у Бањалуци показала зрелост и пуни демократски капацитет који омогућава свим грађанима да мирно и достојанствено искажу своје политичке ставове и захтјеве.

"У име Народне скупштине Републике Српске, највишег законодавног органа у којем представници свих политичких партија сучељавају своје аргументе и чињенице, честитам свим организаторима окупљања на достојанству и великом нивоу одговорности, које су показали према свим грађанима Републике Српске и њеним институцијама", истакао је Чубриловић. 

Лидер ДНС-а Марко Павић сматра да је Република Српска данашњим (14.5.2016.) окупљањима послала снажну поруку свима у БиХ, њеном окружењу и свијету да је оспособљена да буде равноправан члан међународне заједнице.

Он сматра да на данашњем митингу није било потребе да говоре политички лидери, је су грађани Републике Српске све рекли својим доласком, чиме су дали пуну подршку Републици Српској, њеном очувању и просперитету. 

Популарни чланци

БРАТУНАЦ: ОО ДНС-а  ДОБРО ФУНКЦИОНИШЕ

Замјеник предсједника ДНС-а Недељко Чубриловић и министар саобраћаја и веза Републике Српске, Неђо Трнинић, данас (10.10.2017.) су разговарали са члановима Предсједништва Општинског одбора ДНС Братунац.

Предсједник Оопштински одбор ДНС-а Братунац  Љубиша Алемпић је, овом приликом рекао  да странка добро ради и функционише и што је јако важно, како је напоменуо,  дио су  скупштинске већине.

Он је такође рекао  да је ДНС на претходним изборима забиљежио значајан раст.

МРАКОВИЦА: ЦИЉ КОАЛИЦИЈЕ - АПСОЛУТНА ПОБЈЕДА НА ОПШТИМ ИЗБОРИМА

Предсједништва СНСД-а и ДНС-а закључила су данас (09.10.2017.) да је циљ ове коалиције апсолутна побједа на општим изборима 2018. године.
Лидери СНСД-а Милорад Додик и ДНС-а Марко Павић рекли су новинарима након сједнице да би апсолутна побједа значила тријумф кандидата ових странака за предсједника Републике Српске, члана Предсједништва БиХ из Српске, већину у Народној скупштини и избор 10 посланика у Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

На заједничкој сједници предсједништава СНСД-а и ДНС-а на Мраковици наглашено је да ће институције Републике Српске и њихов рад бити брањени свим средствима.

Предсједник Демократског народног савеза  Марко Павић изјавио је да су СНСД и ДНС у 20 година коалиционог дјеловања имали стабилну власт и институције, што је утицало на развој Републике Српске.
"Дјеловање коалиције СНСД-ДНС почело је крајем 1997. године, на тадашњим изборима", рекао је Павић на конференцији за новинаре након састанка предсједништава двије странке на Мраковици.

"Чињеница је да смо се ми тада звали СНС, али ова коалиција и ови људи раде 20 година и то је био повод да се данас састанемо. Истовремено, жељели смо да искажемо приврженост нашем садашњем и будућем коалиционом дјеловању", навео је Павић.

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас  да ће свим средствима бити брањене институције Републике Српске и њихов несметан рад.
"Против смо блокаде Народне скупштине Републике Српске и насиља као начина политичког дјеловања. У Републици Српској постоји скупштинска већина која жели да ради, што по сваку цијену мора бити омогућено", рекао је новинарима Додик након заједничке сједнице предсједништава СНСД-а и ДНС-а.

Он је изразио задовољство заједничким радом коалиције СНСД-ДНС у посљедњих 20 година.

"ДНС и СНСД су се показали као стабилни коалициони партнери. Дјеловање које смо имали у посљедњих 20 година је добра гаранција за рад у будућности, а сличан састанак ћемо имати и са Социјалистичком партијом", рекао је Додик и подсјетио да је коалиција ове двије партије најдуготрајнија на Балкану.

Он је најавио да ће у наредних 30 дана у свим локалним заједницама у Републици Српској бити анализирани међусобни односи СНСД-а и ДНС-а да би било постигнуто јединство.

"Потврђујемо одлуку и о заједничком наступу на изборима наредне године са Социјалистичком партијом и осталим странкама и социјалним групама, о чему ћемо се договарати", навео је Додик.


ПРЕДСЈЕДНИК ДНС-а, У ЧЕТВРТАК (02.11.2017.) ГОСТ БН ТВ

Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић, биће гост емисије „ПУЛС“  Телевизије БН,  у четвртак 02.11.2017. године.

Емисија почиње у 20.50 часова.

 

СМС поруке можете слати на број телефона: 091-810-105,  а број телефона за укључење 055/228-400, опција 2!

БУДИТЕ УЗ БН ТВ!