clanskaporuka
04 дец 2017

ГРАДИШКА: ПАВИЋ УРУЧИО ЧЛАНСКЕ КАРТЕ ЗА 100 НОВИХ ЧЛАНОВА

Предсједник ДНС-а Марко Павић уручио је вечерас (4.12.2017.) у Градишци чланске карте за нових стотињак чланова, изразивши задовољство што су, међу мноштвом странака, пажњу поклонили ДНС-у.
"То је знак да радимо добро, да смо на правом пут и да заједно са новим члановима можемо постићи још боље резултате", рекао је Павић и додао да је евидентан раст странке у Градишци остварен, захваљујући добром раду чланова Општинског одбора. 

Он је навео да је ДНС одредио свој изборни циљ, а то је 100.000 гласова на наредним изборима, 12 до 15 посланика у Народној скупштини Републике Српске, и једна појединачна изборна функција - или предсједника Републике Српке или члан Предсједништва БиХ. 

"Са новим члановима морамо разрадити и циљ за изборну јединицу у којој је Градишка, а то је један директан посланик у Народној скупштини и још гласова за компензацију. Мислим да су ти циљеви зближили нове и старе чланове ДНС-а у овој локалној заједници", истакао је Павић. 

Он каже да реторика ДНС-а није заснована на блаћењима и несувислим критикама, што ће још више грађана привући овој странци. 

Павић истиче да раст ДНС-а многима смета и да је због тога на удару укупна политика странке, поготово Приједор као њено најјаче упориште. 

"Видјели сте приче - потукао се градоначелник, четири одборника прелазе. Никоме није пало на памет, када виде да од тога нема ништа, да напише да се то није десило. Тим којима сметамо, нека сметамо. Ако неко на тај начин испољава незадовољство што растемо, то заначи да смо на добром путу", рекао је Павић. 

Он је навео да ДНС још није разговарао са другим странкама о коалиционом дјеловању за наредне изборе, јер је о томе још рано говорити, као и о кандидатима који ће се наћи на листама ове странке. 

Предсједник Општинског одбора ДНС-а Градишка Владимир Јанковић рекао је да се у протеклих годину дана странци прикључио велики број нових чланова, претежно младих. 

"Видјели су у ДНС-у странку у којој могу да остваре своје циљеве и то је свима мотив да се што боље припремимо за наредне изборе", рекао је Јанковић. 

Чланску карту званично је добио и Саша Лазић, одборник у Скупштини општини Градишка, који је прије пар мјесеци са већом групом људи прешао из СДС-а у ДНС. 

Он је рекао да је у првом разговору са предсједником ДНС-а Мраком Павићем и предсједником Регионалног одбора странке Данетом Малешевићем увидио да је ДНС најбоља странка за њега и остале бивше чланове СДС-а, који су инсистирали на колективном учлањењу у нову странку. 

Уручењу чланских карата новим члановима ДНС-а у Градишци присуствовали су потпредсједници ДНС-а Дарко Бањац и Драгомир Јовичић, предсједници регионалних одбора Дане Малешевић и Неђо Трнинић и други функционери странке. 

Скупу ДНС-а присуствовао је и посланик у Парламентарној скупштини БиХ Ђорђо Крачмар, чији су синови Борис и Марко, такође, добили чланске карте ДНС-а. 

Крчмар је рекао да скупу ДНС-а присуствује само у својству госта, а не као нови члан странке.

Популарни чланци

БРАТУНАЦ: ОО ДНС-а  ДОБРО ФУНКЦИОНИШЕ

Замјеник предсједника ДНС-а Недељко Чубриловић и министар саобраћаја и веза Републике Српске, Неђо Трнинић, данас (10.10.2017.) су разговарали са члановима Предсједништва Општинског одбора ДНС Братунац.

Предсједник Оопштински одбор ДНС-а Братунац  Љубиша Алемпић је, овом приликом рекао  да странка добро ради и функционише и што је јако важно, како је напоменуо,  дио су  скупштинске већине.

Он је такође рекао  да је ДНС на претходним изборима забиљежио значајан раст.

МРАКОВИЦА: ЦИЉ КОАЛИЦИЈЕ - АПСОЛУТНА ПОБЈЕДА НА ОПШТИМ ИЗБОРИМА

Предсједништва СНСД-а и ДНС-а закључила су данас (09.10.2017.) да је циљ ове коалиције апсолутна побједа на општим изборима 2018. године.
Лидери СНСД-а Милорад Додик и ДНС-а Марко Павић рекли су новинарима након сједнице да би апсолутна побједа значила тријумф кандидата ових странака за предсједника Републике Српске, члана Предсједништва БиХ из Српске, већину у Народној скупштини и избор 10 посланика у Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

На заједничкој сједници предсједништава СНСД-а и ДНС-а на Мраковици наглашено је да ће институције Републике Српске и њихов рад бити брањени свим средствима.

Предсједник Демократског народног савеза  Марко Павић изјавио је да су СНСД и ДНС у 20 година коалиционог дјеловања имали стабилну власт и институције, што је утицало на развој Републике Српске.
"Дјеловање коалиције СНСД-ДНС почело је крајем 1997. године, на тадашњим изборима", рекао је Павић на конференцији за новинаре након састанка предсједништава двије странке на Мраковици.

"Чињеница је да смо се ми тада звали СНС, али ова коалиција и ови људи раде 20 година и то је био повод да се данас састанемо. Истовремено, жељели смо да искажемо приврженост нашем садашњем и будућем коалиционом дјеловању", навео је Павић.

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас  да ће свим средствима бити брањене институције Републике Српске и њихов несметан рад.
"Против смо блокаде Народне скупштине Републике Српске и насиља као начина политичког дјеловања. У Републици Српској постоји скупштинска већина која жели да ради, што по сваку цијену мора бити омогућено", рекао је новинарима Додик након заједничке сједнице предсједништава СНСД-а и ДНС-а.

Он је изразио задовољство заједничким радом коалиције СНСД-ДНС у посљедњих 20 година.

"ДНС и СНСД су се показали као стабилни коалициони партнери. Дјеловање које смо имали у посљедњих 20 година је добра гаранција за рад у будућности, а сличан састанак ћемо имати и са Социјалистичком партијом", рекао је Додик и подсјетио да је коалиција ове двије партије најдуготрајнија на Балкану.

Он је најавио да ће у наредних 30 дана у свим локалним заједницама у Републици Српској бити анализирани међусобни односи СНСД-а и ДНС-а да би било постигнуто јединство.

"Потврђујемо одлуку и о заједничком наступу на изборима наредне године са Социјалистичком партијом и осталим странкама и социјалним групама, о чему ћемо се договарати", навео је Додик.


ПРЕДСЈЕДНИК ДНС-а, У ЧЕТВРТАК (02.11.2017.) ГОСТ БН ТВ

Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић, биће гост емисије „ПУЛС“  Телевизије БН,  у четвртак 02.11.2017. године.

Емисија почиње у 20.50 часова.

 

СМС поруке можете слати на број телефона: 091-810-105,  а број телефона за укључење 055/228-400, опција 2!

БУДИТЕ УЗ БН ТВ!